Ministryně Válková: Strategická skupina pro obnovení spravedlnosti

04.08.2014 8:15

Pod vedením ministryně spravedlnosti Heleny Válkové se sešla k dalšímu jednání strategická skupina pro obnovení spravedlnosti

Ministryně Válková: Strategická skupina pro obnovení spravedlnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Skupina složená ze zkušených odborníků na různé oblasti justice je týmem ministryně Válkové, který má pomáhat se strategickým směřováním justice do roku 2020. „Úkolem této skupiny je vidět spravedlnost v její celistvosti a kontextu, experti by také měli identifikovat kroky, které by se v resortu Ministerstva spravedlnosti ČR měly dlouhodobě plnit, a to bez ohledu na jeho vedení," říká k jednání skupiny ministryně Helena Válková.

Strategická skupina identifikovala tematické okruhy, kterým se musí justice v rámci dlouhodobých cílů věnovat. Těmto okruhům se pak budou věnovat odborníci na jednotlivá témata a pracovat na řešení konkrétních úkolů. Cílem není zpracovat obsáhlý materiál, který v praxi ničím nepohne, ale skutečně identifikovat problémy v jejich průřezovosti a provázanosti.

Strategie justice by se měla dotknout nejenom legislativní oblasti, institucionálního a personálního zajištění, vzdělávání, ale také elektronizace justice, oblasti trestní politiky a vězeňství. Důležitým prvkem je také úprava celkových vztahů v soudnictví.

Velkým úkolem je například příprava nového trestního řádu a občanského soudního řádu. Jedná se o velký projekt, jehož schvalování může přejít do dalšího volebního období. „Důvěru ve spravedlnost lze u občanů posílit tehdy, budou-li soudní řízení rychlá, nebudou nákladná a povedou k nějakému srozumitelnému výsledku“, dodává Helena Válková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo spravedlnosti

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.