Míth (ODS): Podivná kampaň MeToo. Komu tady haraší?

26.11.2017 6:33

Kampaň MeToo je klasickou smutnou ukázkou toho, jak dopadá téměř vše, do čeho se vehementně vloží pokroková média a aktivisté. Byla by to legrace, kdyby při ní nešlo o životy.

Míth (ODS): Podivná kampaň MeToo. Komu tady haraší?
Foto: ODS
Popisek: Jaroslav Míth

Už několik týdnů média žijí příběhy stovek žen, kterým kdosi (v 99,99% případů bohatý, známý a úspěšný muž) před deseti či dvaceti lety sáhl na koleno. Denně se na nás valí stále absurdnější případy. Hon na čarodějnice v 21. století.

Tak jistě, muži občas ženy obtěžují a dávají jim najevo, že by se s nimi vyspali. Tak to prostě v životě chodí. Kdyby nebyl učiněn tento první krok, lidé by se nebrali, neměli by děti a brzy bychom vyhynuli. Jeden starý latinský citát to vystihuje docela přesně: "Být mravopočestným impotentem není žádná ctnost.“

Kampaň MeToo snad měla zpočátku bohulibý účel v tom, že ženy otevřeně promluvily o obtěžování, které zašlo až příliš daleko. V pořádku. Nátlak, vydírání a výhrůžky nikdo z nás neschvaluje. Ovšem média a aktivisté ze všeho udělali, jako obvykle, frašku a další z mnoha hysterických kampaní, které v posledních letech zahlcují veřejný prostor. Na začátku (snad?) stojí jejich dobrý úmysl, ale na konci čeká peklo.

To prožívá například americký herec Kevin Spacey, který už si podle všeho v Hollywoodu ani neškrtne. Nepomohlo mu ani přiznání se k homosexualitě, což v jiných případech budí velké sympatie. Ve Walesu dokonce spáchal z obtěžování obviněný politik sebevraždu. Jsou nyní morální arbitři z médií a všech těch neziskových organizací konečně spokojeni? Režiséři, kteří chtěli sex, nebudou točit. Herci nebudou hrát, politici opustí politiku.

A to vše se děje na Západě, kde jsme nějaké zábrany a cudnost dávno hodili za hlavu. V trafice najdete desítky časopisů s lechtivými obrázky, i dítě si může snadno stáhnout z internetu porno a více než poučen o životě je dnes každý druhý žák prvního stupně základní školy. Přesto západní média a aktivisté rozehrávají pokrytecké hry na cudnost, ve kterých hrají hlavní roli samozvané morální autority, které se škodolibě přiživují na neštěstí druhých.

To má být ten nový a lepší svět, který chtějí neomarxisté, genderisté, sociální inženýři a radikální feministky vybudovat? Děkuji, nemám zájem a jsem rád, že u nás na "zaostalém Východě" je svět ještě aspoň trochu v pořádku. Vzhledem k právě probíhající kulturní a společenské revoluci na Západě je ale nejspíš jen otázkou času, kdy se tyto "vymoženosti" dostanou i k nám. Zůstávám ale opatrným optimistou a věřím, že vzhledem k našim zkušenostem s totalitním režimem se jen tak lacino nedáme!

Jaroslav Míth

Převzato z blogu autora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.