Míth (ODS): Pokud se zblázní soudnictví, je to jako AIDS

26.07.2018 19:06

Imunitní systém organismu je důležitá, život zachraňující věc. Rovněž důležité je nezávislé soudnictví a ochrana práv. Ale pokud tyto systémy přestanou fungovat, nastává smrt organismu nebo zhroucení systému.

Míth (ODS): Pokud se zblázní soudnictví, je to jako AIDS
Foto: ODS
Popisek: Jaroslav Míth

Již ze základní školy víme, jak důležitý je autoimunitní systém organismu. Učili jsme se o něm a umíme si představit, jak bílá krvinka obaluje a ničí nějaké ty bakterie, plísně nebo jiné vetřelce.

Ale když je tento imunitní systém napaden a jakoby se zblázní, přestane fungovat a bránit vlastní organismus. Je to jedna z nejzákeřnějších chorob - AIDS neboli syndrom získaného selhání imunity, způsobený virem HIV. Nevyléčitelná nemoc, pomalá a nehezká smrt.

Jakýmsi imunitním systémem demokratické společnosti je nezávislé soudnictví s presumpcí neviny a garance práv obviněných. Ale ani tento systém se nesmí zbláznit, stát se parodií sebe sama. Jeho nefunkčnost ohrožuje samu podstatu demokratické společnosti.

Od našich západních sousedů jsme již zvyklí na ledacos. Přesto poslední „kousek“ německé justice vyvolal vlnu mediálního zájmu i u nás. O co šlo? O pokus vyhostit osobního bodygarda Usámy bin Ládina.

V Německu dlouhá léta žil s rodinou na útraty daňových poplatníků jistý pan Sami, občan Tuniska. Nikdo z nich pochopitelně nepracoval, na sociálních dávkách bral více, než je v Německu průměrný důchod. Jinak pan Sami absolvoval teroristický výcvik v Afgánistánu, byl dokonce osobním bodygardem samotného Usámy bin Ládina. Nyní v Německu působí jako saláfistický kazatel. Německé úřady nedokázaly celá léta tohoto Tunisana vyhostit zpět do vlasti. Německé soudy se obávaly, že by mohlo být v Tunisku s tímto teroristou zacházeno ponižujícím způsobem. Německý soud nakonec požadoval, aby se k tomu Tunisko zavázalo diplomatickou nótou! Jenže to už byl konečně milý Usámův osobní strážce v letadle do Tuniska. A tak německý soud nezaváhal, okamžitě zasedl a nařídil, že se milý tuniský terorista musí neprodleně do Německa vrátit na náklady německých daňových poplatníků.

My zíráme, vy zíráte. Syndrom získaného selhání soudnosti v přímém přenosu.

Co by se asi tak stalo, kdyby se hypoteticky na falešné doklady dostavil do Německa sám zakladatel Islámského státu Baghdádí a do kamer řekl třeba: „Jsem to já, zakladatel ISIS. Rád vraždím, rád mučím zajatce, rád nechávám znásilňovat děti. Chci zničit a zničím i vás. Ale mám zrovna ledvinovou chorobu, to se v poušti v polních podmínkách léčit nedá. Tak jsem se přijel nechat léčit k vám, do fešáckého kriminálu. Mám rád barevnou televizi a k jídlu biftek. Tak se o mne postarejte a koukejte mě pořádně léčit, vy moji otroci.“

Asi tušíme, co by se stalo. Pokud se zblázní soudní systém, je to jako AIDS demokratické společnosti.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…