Mlýnková Išková (Svobodní): Omezení biopaliv aneb když EU objeví Ameriku

04.03.2017 11:30

Evropská unie nás léta nutila používat biopaliva, prý v zájmu životního prostředí. Evropská komise zjistila, po deseti letech povinného přimíchávání biopaliv v ČR, že takto obohacené pohonné hmoty životnímu prostředí škodí, zejména kvůli změnám využití krajiny.

Mlýnková Išková (Svobodní): Omezení biopaliv aneb když EU objeví Ameriku
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

I Česká republika se stala monokulturní krajinou řepky. Komise navíc přesně neví, odkud pochází biopaliva, které jsou na evropský trh dovážena. Nad takovými biopalivy tak visí otazník, za jakých podmínek jsou vyráběna.

Proti snížení podílu biopaliv samozřejmě nejvíc křičí jejich výrobci a mezi největší dodavatele biopaliv v Česku patří firmy ministra financí Andreje Babiše.

Svobodní dlouhodobě prosazují konec povinných biopaliv. Biopaliva přírodě jen škodí. Jejich masivní povinné používání je výsledkem lobbingu dodavatelů, který draze platíme my všichni.

Terézia Mlýnková Išková,
odborná mluvčí pro zemědělství

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi