Moravčík (SPR-RSČ): Mirek, pojišťovny a paliativní péče

18.04.2017 11:26

Pod komentáři článků především předsedy Sládka zde na Parlamentkách se nejednou objevil nevlídný komentář, kdy někdo vytýká Sládkovi a republikánům, že pro lidi nic nudělali a nedělají. Vyvrátit takové tvrzení je jedním z cílů dnešního textu.

Moravčík (SPR-RSČ): Mirek, pojišťovny a paliativní péče
Foto: sprrsc.cz
Popisek: SPR-RSČ - logo

Měl a rovněž bych chtěl začít sám u sebe. Pro jistotu rovnou napíšu, že pokud to někdo bude brát jako "nemístné vychloubání", budu nucen konstatovat, že kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. Ty opovrhované "politické body" je prostě něco, co strana sbírat musí - záleží ovšem, jakým způsobem to dělá. Pokud se ovšem potenciální voliči nedozví o její práci vůbec, odpadne jim jeden z důvodů, proč ji volit. Tedy, kromě toho, že mám na svém účtu několik trvalých příkazů s menšími částkami, kterými podporuji většinou různé dobročinné aktivity/organizace jako hospic apod. (je pravda, že bych je tam měl, i kdybych nebyl republikán), rád bych se zmínil o dvou konkrétních jednorázových pomocech z mé strany.

O té první z konce února jsem se zmiňoval již dříve a připomenu ji tímto odkazem. K té druhé bych napsal trochu více. Možná jste někteří zaregistrovali o smutném a tíživém případu pana Mirka Červenky, který onemocněl vážnou a vzácnou nemocí zvanou Sarkom měkkých tkání. Pomáhá mu biologický lék Lartruvo, který je velice nákladný, ovšem VZP jej i přes odvolání odmítá hradit. Šéf VZP ovšem dostal bonusovou odměnu 1.3 milionů za dobré hospodaření v předešlém roce. Takže pojišťovna sbírá peníze od lidí, odměňuje svého šéfa, ale těžce nemocným lidem nedá nic. K této nehoráznosti je jasně a stručně vyjádřil dr. Sládek zde - doporučuji přečíst. Čeští lidé naštěstí umějí být velmi solidární a Mirkovi poslali již 300 000 kč. Také jsem Mirkovi za SPR-RSČ něco poslal. Co je ovšem velmi zlé je to, že státní aparát se již prakticky spoléhá na tuto solidaritu lidí, zatímco gauneři si mohou dál vesele krást a po zádech druhých a přes mrtvoly se drát k vlastnímu prospěchu.

Jinak, neomezuji se jen na finanční pomoc, ale funguji také jako dobrovolník v sociálně aktivitační službě pro mladé lidi se zdravotním postižením a vedle svého řádného zaměstnání také brigádničím jako osobní asistent rovněž u zdravotně postižených.

Ještě stále si dotyční komentující myslí, že republikáni nic pro lidi nedělají a neudělali? Pak jim doporučuji přečíst si také toto.

A na závěr ještě drobnost k těm zdravotním pojišťovnám. Jedna z organizací, které finančně podporuji, je relativně nedávno vzniklé Centrum paliativní péče. Jeho ředitel Martin Loučka v jednom videu uvádí, paliativní péče se v současné České republice dostane pouze asi ke třem procentům umírajících. Pojišťovny navíc paliativní péči běžně nepodporují, a tak se nabízí ke zvážění myšlenka do našeho programu, že by všechny zdravotní pojišťovny měly na paliativní péči naopak přispívat povinně.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …