Moravčík (SPR-RSČ): Odsuzujeme politickou a mediální šikanu na Slovensku

28.03.2017 18:36

Někteří z čtenářů si možná budou pamatovat, že SPR-RSČ byla v devadesátých letech terčem politického a mediálního lynče a šikany, hlavně v období kolem voleb v roce 1998, kdy se díky velké mediální masáži a pomluvám nakonec nedostala do parlamentu.

Moravčík (SPR-RSČ): Odsuzujeme politickou a mediální šikanu na Slovensku
Foto: sprrsc.cz
Popisek: SPR-RSČ - logo

I proto bych se dnes rád za republikány zastal jedné slovenské politické strany, která je už minimálně rok rovněž obětí tamější těžké politické a mediální šikany. Kdo trochu sleduje politickou scénu na slovensku, ví, že jde o Ľudovou stranu Naše Slovensko v čele s Mariánem Kotlebou.

Šikana této strany je mnohonásobná a trvalá - od mediálního lynčování a zároveň ignorace, kdy zástupci parlamentní strany, do níž ve volbách vložilo důvěru přes 200 000 slovenských občanů, nebyli až do uplynulé neděle ani jednou pozváni do televizní debaty, přes pokusy zbavit její poslance imunity kvůli údajně "rasistickým" vyjádřením či podávání trestních oznámení na ně, až po odvolávání objednaných sálů na poslední chvíli, v nichž strana chtěla pořádat veřejné diskuze s občany, na základě záminek typu "v sále se pokazila elektřina".

Prozatimní vrchol tohoto lynče dle mne nastal v uplynulých pár dnech; strana o něm referuje na svém webu. Jednalo se o otevřené zákazy volebních diskuzí ĽSNS s občany v Bánovciach nad Bebravou a jedné okolní obci, přičemž kvůli jednomu z těchto zákazů bylo dokonce svoláno mimořádné zastupitelstvo, o zastrašování starostů dalších obcí, kde byl zájem debatu s ĽSNS uspořádat a o sledování domu a auta okresního předsedy ĽSNS, kvůli čemuž byl dotyčný přinucen spát mimo domov.

Člověk si u čtení takových zpráv připadá jako v době vrcholné normalizace. Za republikány takovouto šikanu maximálně odsuzuji a "kotlebovcům" přeji do jejich boje jak se zločineckou slovenskou politickou garniturou, tak s liberální mediální žumpou, co nejvíce sil, odhodlání a výdrže. Ostatně, jako republikáni jsme zcela otevřeni vůči navázání kontaktů a spolupráce s Ľudovou stranou Naše Slovensko, pokud bude i z její strany zájem.
Verni sebe, svorně napred!

P.S. Již William Shakespeare dobře věděl, jak účinná je pomluva a jak s její pomocí lze zničit jak dobrou pověst, tak člověka vůbec. Republikáni čelili těmto zhoubným pomluvám opakovaně. Aby však pravda vyšla najevo, začali jsme na našem oficiálním facebookovém profilu zveřejňovat zápisy soudních výpovědí jednotlivých republikánských poslanců z dob aféry v r 1998. Každý si tak může ověřit, jak to ve skutečnosti bylo s údajným podepisováním prázdných papírů a údajnou povinností odevzdávat část poslaneckého platu vedení strany na blíže nespecifikované účely. Odkazy na dosud zveřejněné zápisy: první, druhý, třetí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…