Mračková Vildumetzová (ANO): Kam zmizela prosklená střecha Vojtěcha Franty?

25.03.2021 6:34

Dobře připravený a hlavně zahájený proces po 20 letech rekonstrukce a revitalizace Císařských lázní dostává první trhliny. Nově zvolené vedení kraje chce měnit projekt ohledně změny stropu pro případné následné budování vestavby sálu.

Mračková Vildumetzová (ANO): Kam zmizela prosklená střecha Vojtěcha Franty?
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

„Tímto záměrem se může celý projekt opravy Císařských lázní jednak zpozdit, zastavit ale také prodražit“ říká poslankyně Parlamentu ČR a opoziční zastupitelka Jana Mračková Vildumetzová.

Anketa

Je dobře, že mají být na covid testováni všichni zaměstnanci i OSVČ?

39%
61%
hlasovalo: 8163 lidí

Zároveň je přesvědčena, že takové kroky by mělo vedení kraje řešit se všemi zastupiteli, nemáme o tom vůbec žádné informace.

Ta poukazuje na zcela zásadní rozhodnutí týkající se střechy. Ta měla být v původním plánu prosklená, což velmi prosazoval, či spíše požadoval tehdejší i současný radní Vojtěch Franta (Piráti). 

„Radní nyní chtějí střechu neprosklenou. Změna bude stát zhruba sedm milionů korun projekční ceny a v konečném důsledku může být daleko vyšší i cena realizace. Navíc nikdo z vedení kraje neví, zda bude následná změna na vybudování vestavby sálu podpořena kladným závazným stanoviskem od orgánů památkové péče a dalších zainteresovaných,“ pokračuje dále zastupitelka, která se obává toho, že se těmito zásahy revitalizace nikdy nedokončí. Navíc podle ní hrozí, že kraj přijde o státní dotaci, která je opravdu vysoká a činí přes 40%. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…