Mračková Vildumetzová (ANO): Karlovarský kraj nebyl na očkování připraven

25.01.2021 12:41

Komentář na facebookovém profilu k informaci, že Karlovarský kraj dostal méně dávek vakcín než jiné kraje

Mračková Vildumetzová (ANO): Karlovarský kraj nebyl na očkování připraven
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Historicky první hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO)

Během jednání sněmovny jsem se zeptala přímo ministra zdravotnictví Jana Blatného, jestli je pravda, že náš kraj dostal méně dávek vakcín než jiné kraje. Jeho odpověď mě docela zarazila. Pravda to je. A důvod? Karlovarský kraj prý nebyl na očkování připraven, nahlásil - měl připraveno pouze jediné místo na očkování a se samotným očkováním začal až jako poslední, tedy 4. ledna. Třeba kraj Ústecký měl očkovací místa dvě. A taky má teď pro seniory 80+ termíny.

Mrzí mě, že jsme se o tomhle nemohli na zastupitelstvu kraje pobavit. Slyšet, jak to má krajská vláda všechno připravené a vymyšlené.

Když jsme na 11. ledna svolali mimořádně zastupitelstvo kraje a požádali o zařazení bodu informace o očkování a kovidové situaci, tak nám to Piráti, STAN a další odmítli zařadit. Bylo nám řečeno, že je všechno v pořádku. Což jak teď vidíme, bohužel, není.

A na závěr ještě musím říct, že mě hrozně moc trápí, kdo očkování proti kovidu vlastně dostává. Strategie očkování to říká jasně, první musí být očkováni zdravotníci, senioři v pobytových sociálních službách a senioři 80+. Bohužel, dostat se ke jmennému seznamu dosud naočkovaných je prakticky nemožné. Ale jen ze statistických dat je vidět, že náš Karlovarský kraj doposud proočkoval 26% zdravotnických pracovníků, 36% ostatních zdravotníků, 14% v sociálních službách, 6% seniorů a 18% tzv. ostatních. Kdo jsou to ti ostatní? Doufám, že by si snad nikdo nedovolil očkovat někoho jiného než ty nejohroženější a prioritní skupiny!

Pokud by to tak bylo, měl by za to být někdo dostatečně potrestán!

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

14:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v ústředně CIA.