Mračková Vildumetzová (ANO): Krajská očkovací strategie není dodržována, chceme vědět proč

21.05.2021 17:17

Očkovací strategie Karlovarského kraje je schváleným dokumentem, který by měl být pro vedení kraje závazný. Měl by sloužit jako podklad pro rozdělování vakcín, registraci k očkování a pro mnoho dalších věcí souvisejících s očkováním proti nemoci covid-19.

Mračková Vildumetzová (ANO): Krajská očkovací strategie není dodržována, chceme vědět proč
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

„Domnívali jsme se, že když vedení kraje s touto strategií přišlo, bude ji dodržovat. Jenže ono ji nedodržuje a navíc jde proti zájmům obyvatel Karlovarského kraje,“ vysvětluje poslankyně parlamentu ČR a opoziční krajská zastupitelka Jana Mračková Vildumetzová. Ve zmíněné strategii, kterou Karlovarský kraj představil na začátku letošního roku, bylo uvedeno, že očkovací centra budou otevřena v Karlových Varech, Chebu, Sokolově, Mariánských Lázních, Kraslicích, Aši, Chodově, Toužimi, Ostrově a Nejdku. Navíc bylo plánováno, že do menších obcí a měst po celém kraji bude zajíždět mobilní očkovací tým. Jenže v Aši, Kraslicích a Toužimi očkovací centrum kraj vůbec neotevřel.

Poslankyně proto pozvala na pondělní zasedání krajského zastupitelstva starosty těchto měst. „Budeme se ptát, proč není dodržována krajská očkovací strategie. Chtěla bych, aby se k otázce očkování vyjádřili i starostové měst, kde se mělo očkovat a stále se neočkuje. Máme totiž informace od obyvatel těchto měst, kteří čekali na otevření centra ve svém městě a nyní musejí na očkování dojíždět jinam. Lidé se zlobí, že kraj svůj slib nedodržel,“ pokračuje poslankyně.

Nyní se navíc ukazuje, že některé vakcíny, které byly v minulých týdnech náročné na skladování a musely se skladovat při velmi nízkých teplotách, mají delší trvanlivost a nemusejí být hluboce zmrazeny. „Navíc by podle mých informací měly vakcíny přicházet v menších baleních, což by mělo být výhodou právě pro menší očkovací centra. Proto nechápeme snahu vedení kraje, že chce například centrum v Chodově, Ostrově popřípadě v Mariánských Lázních zrušit,“ dodává Mračková Vildumetzová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace