Mračková Vildumetzová (ANO): Logicky tu něco nesedí!

06.10.2022 20:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k zastropování energií

Mračková Vildumetzová (ANO): Logicky tu něco nesedí!
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Vláda včera slavnostně oznámila, že zastropovala ceny energií. A to je mimořádně zajímavé, protože pokud se nepletu, tak už před volbami měli plakáty, kde říkali, že to dávno udělali. Takže tu logicky něco nesedí!

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Ale ono je to v případě této vlády takto se vším. Nejdříve spousta silných slov, slibů, gest a hlavně signálů, ale když se pak podíváte na to, co opravdu reálně dělají, tak by jeden splakal.

Právě na energiích je to vidět nejlépe. Zatímco okolní státy se snaží pomáhat jak lidem, tak i podnikatelům, tak česká vláda hledá způsoby, jak to ošulit. Takže, i když výrobní cena elektřiny v ČR je 500 Kč za megawatt hodinu, tak pro obyvatele ji vláda zastropuje na 9 tisících korunách za megawatt hodinu. A můžeme jim stokrát říkat, že mají dát strop níž, ale oni ne.

Takže výsledkem je, že máme stále druhou nejdražší elektřinu v EU. Jenže ministři a vláda se tváří, že jim máte být za to všechno vděční. Vždyť to je s tou energií v ČR stejné, jako by nejdražší benzín byl v Saudské Arábii nebo v Kuvajtu. Ano, je to tak. Umíme vyrobit elektřiny hodně a levně, ale lidem ji vláda prodává draze.

A to mi nepřijde rozumné. I proto bych vás chtěla ujistit, že budeme ve Sněmovně zas a znova bojovat za to, aby ceny energií byly skutečně ještě nižší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.