Mračková Vildumetzová (ANO): Mě tedy v žádném případě odpovědi pana ministra neuspokojily

16.11.2022 17:51

Projev na 44. schůzi Poslanecké sněmovny 16. listopadu 2022 k zákonu o právu na digitální služby

Mračková Vildumetzová (ANO): Mě tedy v žádném případě odpovědi pana ministra neuspokojily
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Kolegové, kolegyně,

já určitě děkuji za vystoupení Zuzce Ožanové, která tady jasně konstatovala, že výběrové řízení není transparentní, není na stránkách Ministerstva pro místní rozvoj. Myslím si, kdo jste ve funkcích starosty, hejtmanů a tak dále, tak moc dobře víte, že nejdříve se musí něco schválit a poté můžete vypisovat nějaké výběrové řízení. To výběrové řízení je v současné chvíli vypsáno na deset dní. Znovu podotýkám, že tak jak máme možnost to vidět, tak pohovory budou probíhat již než se ukončí to dané výběrové řízení.

Anketa

Cítíte se ohroženi aktivitami vedení Ruské federace?

5%
94%
hlasovalo: 34785 lidí

Mě tedy v žádném případě ty odpovědi pana ministra pro místní rozvoj neuspokojily. Musím říct, že jsem tady měla dotaz, jestli by mi mohl ukázat transformační dokument, protože tak jak mám možnost hovořit právě s odbory z Ministerstva vnitra, tak ho požadují již několik týdnů, ne-li měsíců, a ten dokument neexistuje. Měly by to být vlastně ty fáze toho přechodu těch zaměstnanců. Zároveň si je nutné uvědomit, že pokud přechází více jak sto zaměstnanců do jiné organizační složky, tak to musí být projednáno s odbory, pokud je to více jak sto zaměstnanců. To do současné chvíle, je to takzvaná delimitace, tak to do současné chvíle také neproběhlo.

Takže opravdu bych ještě ráda, protože jsme měli možnost o té přestávce s panem ministrem pro místní rozvoj hovořit, on nám říkal, že je pozměňovací návrh, že je přechod NAKITu pod DIA je v dnešním pozměňovacím návrhu a já bych chtěla, jestli by nám to mohl nějakým způsobem pan ministr doložit, protože my jsme takový pozměňovací návrh nenašli.

Děkuju.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

20:07 Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

Premiér Petr Fiala se s ministrem zahraničních věcí Janem Lipavským a ministrem kultury Martinem Bax…