Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr vnitra Rakušan rozdával

21.01.2024 12:06 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k odměnám na ministerstvu vnitra

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr vnitra Rakušan rozdával
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Pan ministr vnitra Vít Rakušan rozdával. Ale ne, neradujte se, policisté a hasiči si nepolepší. Odměny v objemu 82 milionů šly do kapes lidem na jeho rezortu za druhé pololetí roku 2023. Když se to rozpočítá na všechny, co má Rakušan pod sebou, není to až tak ohromující částka, okolo 30 tisíc. Jenže. Pan ministr má i politické náměstky. Rozuměj, politické trafikanty. Ti nikoho neřídí, za nic neodpovídají a ti dostali, a teď se podržte, 520 tisíc.

Anketa

Bude Donald Trump v listopadu zvolen prezidentem USA?

89%
6%
hlasovalo: 26569 lidí

Mně je z toho hrozně smutno. Tahle vláda se pořád zaklíná tím, jak se musí šetřit. Zvyšuje daně, bere důchodcům, do školství nepřidává, kolik slíbila. A i když vím, že řada úředníků si nějakou odměnu asi zaslouží, štve mě, že nejvíc si na tom zase namastí kapsu kámoši z jednoho politického trička. Politický náměstek má za svůj výkon funkce už tak velmi vysokou měsíční odměnu, převyšující více než 130 tisíc korun. Dávat jim ještě tak nehorázné odměny je pro mě nepochopitelné. Jako by se tím všem ostatním lidem ministr vysmíval do obličeje.

A ještě jedno povzdechnutí, které se týká policistů. Pan ministr vnitra Vít Rakušan minulý rok slíbil, že jim dodá finanční prostředky na jejich stravné, aby si to nemuseli brát z provozních výdajů. Finále? Nic jim nedodal, takže si to z těch výdajů museli od března do konce roku platit. Navíc jim možná vzal i prostředky, kterými mohli být na konci roku také za svou práci alespoň nějak odměňování. Od roku 2024 nemají stravné už vůbec. Smutný příběh.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!