Mračková Vildumetzová (ANO): Pane ministře, to, co jste do současné chvíle předložil, není plán

13.05.2022 18:27

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 13. května 2022 – Představení vládní strategie zvládání ukrajinské krize

Mračková Vildumetzová (ANO): Pane ministře, to, co jste do současné chvíle předložil, není plán
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Děkuji za slovo. Pane ministře vnitra, já jsem opravdu přesvědčena, že to, co jste nám do současné chvíle předložil, není ten plán, nejsou tam ty údaje, nejsou tam ty modelové situace. Pokud tady zůstane tento počet uprchlíků, nejsem přesvědčena o tom, že všichni budou mít dostatečnou zdravotní péči. Myslím si, že nebude dostatek pediatrů, že nebude dostatek dětských lékařů, že nebude dost míst v mateřských školkách.

Vůbec si nedokážu představit, jak bude teď vypadat to, co chce Praha, abyste udělal "politické rozhodnutí" o tom, že tedy dojde k přerozdělení do ostatních krajů. Víte sám, jakým způsobem reagovaly kraje, pokud jste vytipoval ta pobytová zařízení v Kramolíně, v Boskovicích a tak dále.

Ten čas je opravdu neúprosný, a proto jsem si dovolila navrhnout usnesení, které bych chtěla, abych se krátce před 12. hodinou 30. minutou tady hlasovalo, a to, že doporučujeme, aby ty materiály, které jste do současné chvíle předložil, se projednaly ve výborech, kterých se to dotýká, resortně zdravotnictví, školství, sociální politika, myslím si, že by se tím měl zabývat i výbor pro veřejnou správu, jsou tam starostové. A aby nám výstupy výbory daly sem do Poslanecké sněmovny. Zároveň doporučit, aby výbor pro bezpečnost znovu ten aktuální materiál projednal, a to neprodleně.

Zároveň vyzýváme ministra, aby řádně řídil a koordinoval uprchlickou krizi, a to i po uplynutí nouzového stavu. Zároveň ho vyzýváme, aby neprodleně řešil situaci v přetížených městech, Praha, Pardubice, Brno. Možná už jsou i další. A zároveň vyzýváme pana ministra, aby předložil skutečný strategický plán zvládnutí uprchlické vlny. Stihla jsem to, děkuji. A ještě poslední-

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice