Mračková Vildumetzová (ANO): Uvědomujete si, že se to všech měst, obcí a krajů dotýká?

16.11.2022 15:09

Projev na 44. schůzi Poslanecké sněmovny 16. listopadu 2022 k zákonu o právu na digitální služby

Mračková Vildumetzová (ANO): Uvědomujete si, že se to všech měst, obcí a krajů dotýká?
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Děkuji za slovo.

Já teda bych byla velmi ráda, kdyby se pan ministr pro místní rozvoj vyjádřil k tomu vyhlášenému výběrovému řízení. On se možná hlásí předkladatel, má přednostní právo, ale faktická má přednost. Takže bych vás požádala, zda byste nám k tomu tedy dal relevantní informace, protože tak, jak jsem to tady řekla, tak to v žádném případě transparentní výběrové řízení není, vyhlásit ho na tak málo dní. A ještě jsou tam specifické ukazatele typu, že už pohovory budou probíhat dříve, než je termín odevzdání a tak dále.

Anketa

Cítíte se ohroženi aktivitami vedení Ruské federace?

5%
94%
hlasovalo: 34786 lidí

Takže to je k tomu výběrovému řízení, které je podle mého názoru velmi nestandardní. Otázkou je, jestli vůbec je možné vyhlašovat výběrové řízení, když ještě Digitální informační agentura nebyla touto Sněmovnou, potažmo i Senátem schválena. A chtěla bych reagovat na pana Michálka prostřednictvím paní předsedající, který se tedy zaštiťuje, že nějací odboráři na Ministerstvu vnitra s tím nesouhlasí. Nesouhlasí s tím ti zaměstnanci, myslím si, že komunikace s nimi měla být. Ale co je horší, že s tím nesouhlasí Svaz měst a obcí České republiky! Prosím vás, já tady to stanovisko Svazu měst a obcí České republiky mám. Nesouhlasí se zřízením Digitální informační agentury! Uvědomujete si, že se to všech měst obcí a krajů dotýká? Já si myslím, že toto stanovisko je klíčové a mělo by být kladné.

Zároveň je tady velmi negativní stanovisko ICT unie v čele s panem Zajíčkem. Je také velmi negativní a také říká, proto vás prosím, vraťme to do druhého čtení, napravme všechny ty věci, i co se týče veřejných zakázek a nešijme tady něco horkou jehlou narychlo.

Děkuju.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…