Mračková Vildumetzová (ANO): Vedení kraje před každým návrhem vlády srazí paty

07.06.2023 15:14 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k reakci vedení Karlovarského kraje na vládní konsolidační balíček

Mračková Vildumetzová (ANO): Vedení kraje před každým návrhem vlády srazí paty
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Karlovarský kraj nepředložil prakticky žádnou připomínku v rámci konsolidačního daňového balíčku. Položili jsme na krajském zastupitelstvu dotaz, jak bude současné vedení kraje, které je složeno z pětikoaličních stran stejně, jako současná vláda, bojovat a připomínkovat předložený konsolidační daňový balíček. Ten prodraží život prakticky všem. Rodinám s dětmi, seniorům ale i podnikatelům, městům, obcím.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29713 lidí

Kraj je schváleným připomínkovým místem a vedení kraje v čele s hejtmanem Petrem Kulhánkem nám jako opozici dalo jasný slib, že se k balíčku vyjádří a zapracuje připomínky. Výsledek? Jedna jediná, legislativně technická připomínka. A to je, vážení, vše! Nechápu to. Přijde mi to neuvěřitelné.

Čtyřčlenná rodina přijde ročně řádově o desítky tisíc na příjmové straně vlivem zvýšení daní za teplo, vodné, stočné, léky, kojeneckou výživu, zvýšení odvodu z nemocenské, zrušení daňové slevy na školkovné, na manželku, zvýšeni daně z nemovitosti a další. Podnikatelům se zvednou odvody a daň z příjmu právnických osob. Městům a obcím a krajům zas vláda vezme peníze v rámci rozpočtového určení daní, nedostanou peníze za zvýšení peněz z hazardu a ještě dojde k jinému, nespravedlivému přerozdělení.

Odmítám tomu uvěřit a akceptovat to. Náš kraj je strukturálně postižený, máme nejnižší platy v rámci celé ČR a máme nejvíc seniorů na počet obyvatel. Bohužel, současné vedeni kraje, které před každým návrhem vlády srazí paty, tu situaci ještě výrazně zhoršuje a svým lidem v ničem nepomáhá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…