Mračková Vildumetzová (ANO): Vláda si chce došlápnout na slevy u potravin. Diletanti

24.04.2022 21:11

Komentář na facebookovém profilu ke slevám na potraviny a jejich omezování.

Mračková Vildumetzová (ANO): Vláda si chce došlápnout na slevy u potravin. Diletanti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Mračková Vildumetzová

Už jste také zaznamenali zatím asi nejšílenější nápad této vlády, kterým je snaha omezit slevové akce na potraviny?

Když jsem to slyšela poprvé, tak jsem si říkala, že to snad už nemůže být ani pravda. Proč by pravicová vláda omezovala podnikatele a zasahovala do jejich obchodní politiky? Ale pravda to je!

Bohužel.

Konkrétně jde o nápad ministra zemědělství, kterého v této nepochopitelné hlouposti mocně podporuje ministr práce a sociálních věcí. A já opravdu žasnu. Protože jsem si fakt myslela, že takovou míru vládního diletantství snad už ani zažít nemůžeme.

Dochází ministrům vůbec, že řada lidí nenakupuje ve slevách proto, že by neměla nic jiného na práci, ale prostě proto, že potřebuje ušetřit? Ne každý má totiž tak vysoký plat, aby nemusel řešit, že se ceny všech potravin skokově zvýšily.

Vlastně mi fakt, že o tomto vůbec mohou uvažovat, přijde příznačný pro současnou vládnoucí garnituru. Tato vláda, která narozdíl od vlád v ostatních evropských zemích, zatím ani vůbec nepomohla lidem s rostoucími cenami energií, chce lidem dál zdražovat jejich každodenní nákupy. Možná si fakt myslí, že lidé mají peněz dost, že stále mají zatím kde brát, ale tak to rozhodně tedy není.

Dnes dramaticky zdražuje úplně všechno, což vidí každý, kdo chodí nakupovat. Dostat se dnes s nákupem na nějakou rozumnou cenu, je už opravdu umění. Přitom celá ta patálie s kontrolou marží u potravin a nyní nově i s nápadem na omezení slevových akcí, je jasnou ukázkou amatérismu této vlády. Podobný nápad už totiž měli s benzínem a naftou. Jestli si pamatujete, tak i tehdy říkali, že cenu benzínu srazí kontrolou marží u čerpacích stanic. A po několika týdnech pak musel ministr financí jít s pravdou ven, že při této kontrole na nic nepřišli a s cenou to neudělalo vůbec nic.

Někdo by mohl říct, tak to alespoň zkusili, že. Ale ani to neuspěje. Protože ten základní problém zůstává stále stejný - oni prostě nechtějí lidem pomoct. A to i přesto, že na DPH vybírají i díky té jejich inflaci stále více peněz. 

I proto budeme znova ve Sněmovně jednat s vládnoucí mašinérií, která stále přehlíží problémy lidí o tom, aby přijali za svůj některý z našich nápadů, jak lidem ulehčit dnešní situaci. Doufám, že to konečně pochopí. Protože takto to dlouho už vážně nejde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.