Munzar (ODS): Náš stát je vůči mladým rodičům relativně velkorysý

23.03.2019 8:39

Komentář na facebookovém profilu k termínům navyšování rodičovského příspěvku.

Munzar (ODS): Náš stát je vůči mladým rodičům relativně velkorysý
Foto: ods.cz
Popisek: Vojtěch Munzar (ODS)

Jsem rodič dvou dětí. Kdyby se kdysi mezi jejich narozeními vláda rozhodla stejně, jako rozhoduje dnes, tak by jeden z mých kluků měl pro stát větší hodnotu než druhý.

Je to klasická ukázka toho, když chcete líbivě a populisticky za každou cenu vyhlásit zvýšení rodičovského příspěvku a zjistíte, že kvůli vašemu utrácení a rozdávání i v jiných věcech na to nemáte a pak zvolíte úplně nevhodné datum zvýšení. Někde se samozřejmě hranice nastavit musí. Ale je chucpe, pokud ministryně Maláčová několik měsíců slibuje, že se navýšení bude týkat všech, kteří 1.1.2020 pobírají rodičovský příspěvek a nakonec řekne, že se bude týkat pouze dětí narozených po tomto datu a ještě to nazve "úspěchem"...

Rodičovský příspěvek se nezvyšoval mnoho let, takže diskuse o navýšení je určitě na místě. Proč ale na tom mají být hůře lidé, kterým se narodí dítě letos v prosinci, mi je záhadou. Za poslední roky výdaje státu nabobtnaly obrovským způsobem, třeba jen státních zaměstnanců bylo přijato přes 45 000, populistické slevy na jízdném stojí miliardy, a pak ty peníze chybí v důležitých věcech. To není dobré řízení státních financí.

V této souvislosti je také nutné připomínat, že náš stát je vůči mladým rodičům relativně velkorysý. Málokde je totiž rodičovská dovolená 2-4 roky dle výběru jako u nás. Není to běžné a buďme za to rádi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …