Munzar (ODS): Nastal čas na krátké bilancování

02.01.2023 16:29 | Ze sítí

Stručné shrnutí na facebookovém profilu, co se během roku 2022 povedlo dotáhnout do konce

Munzar (ODS): Nastal čas na krátké bilancování
Foto: ods.cz
Popisek: Vojtěch Munzar (ODS)

S koncem roku nastal čas na krátké bilancování. Co se podařilo dotáhnout a na čem jsem se podílel?

Zvýšení limitu pro registraci DPH na 2 mil. Kč – návrh, který jsem prosazoval již v minulém období, se stal návrhem vládním. Sníží administrativní zátěž živnostníkům a nebudou se muset bát překročit obrat 1 mil. Kč, což povede k rozvoji jejich aktivit. K tomu patří i zvýšení možnosti využít paušální daň na 2 mil. Kč a snížení pokut související s kontrolním hlášením pro malé živnostníky na polovinu.

Tolerance alkoholu 0,5 promile pro vodáky – už v nadcházející sezóně si budou moct dát vodáci pivo bez hrozby pokuty. I to byla věc, o kterou jsme spolu s dalšími kolegy usilovali v minulém období a konečně se to podařilo dotáhnout.

Zrušení EET – nebyl to nástroj na vydávání účtenek, ale nástroj on - line kontroly živnostníků provázené šikanózními pokutami za drobná pochybení. Konec EET je tak symbolickou tečkou za érou, kdy stát přistupoval k aktivním lidem jako dráb s preventivní nedůvěrou.

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

A kromě již zmíněného i několik drobnějších návrhů, například:

V Zákoně o elektronických komunikacích povinnost pro ČTÚ u méně závažných pochybení nejdříve podnikatele vyzvat k odstranění chyby a teprve v případě jejího neodstranění přistoupit k sankci. Je to princip, který by dle mého měl platit v přístupu státu obecně.

Pomoc s financováním Spolku pro zachování odkazu českého odboje, Bezkomunistů.cz a Platformy evropské paměti a svědomí, což jsou spolky, které uchovávají odkaz moderní historie a boje proti totalitám.

Podařil se další krok k realizaci modernizace trati Kladno - letiště - Praha. Správa železnic uzavřela smlouvu s dodavatelem stavby úseku trati na území Kladna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…