Munzar (ODS): Neschopnost vlád Andreje Babiše zajistit energetickou bezpečnost je šokující

14.05.2022 15:39 | Tisková zpráva

V posledních dnech se v médiích objevily informace o manažerských selháních Andreje Babiše, který v dobách, kdy byl ministrem financí a později premiérem.

Munzar (ODS): Neschopnost vlád Andreje Babiše zajistit energetickou bezpečnost je šokující
Foto: ods.cz
Popisek: Vojtěch Munzar (ODS)

Nebyl schopen zajistit snížení závislosti na ruské ropě, výstavbu plynovodu či dostavbu jaderných elektráren. Tato selhání při preventivním zajištění dalších alternativ jsou nyní výraznou komplikací a rizikem.

„Minulé vlády, kde figuroval Andrej Babiš, se totálně vykašlaly na energetickou bezpečnost našeho státu. Prioritním zájmem naší země bylo zkapacitnění ropovodu TAL, výstavba plynovodu Stork II do Polska nebo dostavby jaderných elektráren. Ve všech těchto tématech selhaly. Jedinou jejich snahou v oblasti energetiky bylo za každou cenu udržet Rosatom ve hře při dostavbě Dukovan. Výsledkem tohoto nekoncepčního a chaotického vládnutí je značná závislost na ruských zdrojích se všemi ekonomickými a geopolitickými důsledky. Úlohou vlády je působit preventivně a diverzifikovat rizika, k čemuž naše vláda vyvíjí maximální úsilí,“ uvedl poslanec ODS Vojtěch Munzar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě