Munzar (ODS): Zákazy povedou k větší frustraci a naštvanosti

28.02.2021 10:06

Komentář na facebookovém profilu k opatřením vlády vůči nemoci covid-19.

Munzar (ODS): Zákazy povedou k větší frustraci a naštvanosti
Foto: ods.cz
Popisek: Vojtěch Munzar (ODS)

Dnes jsem si zaběhal v lese, který mám sice skoro za humny, ale už není v katastru Kladna. Je tam klid, během hodiny jsem tam potkal pět lidí a jednu srnku.

Podle vlády je prý bezpečnější chodit do přírody pouze v katastru své obce, kde u nás cesty mnohdy připomínají Václavák v lepších časech. Co také lidem jiného zbývá, než psychicky zregenerovat alespoň na zdravotní procházce? A to máme na Kladně výhodu příměstských lesů, na rozdíl od jiných.

Omezení procházek do přírody pouze na katastr obce se svojí logikou zařadí vedle takových opatření na „snížení sociálních kontaktů“, jako bylo třeba nahnání lidí na úřady ve zkrácených úředních hodinách. 

Základem pro boj s epidemií je naše vlastní odpovědnost a ohleduplnost k druhým. Na rozdíl od vládních představitelů jsem přesvědčen, že většina lidí ji má. Podobné zákazy ale nepovedou k jejímu zvýšení, ale naopak k větší frustraci a naštvanosti, které vlastní odpovědnosti hází klacky pod nohy.

P.S. Všechno zlé je pro něco dobré. Moje naštvanost vedla k tomu, že jsem si udělal osobní rekord na 10 km, které jsem  zaběhl pod hodinu. Musíme se radovat z maličkostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…