NS-LEV21: Pouze jednotná Evropa, včetně Ruské federace, najde cestu z této hrozby

01.12.2015 19:37

Stanovisko Národních socialistů – LEV21 k vyhrocené situaci mezi EU a Ruskou federací.

NS-LEV21: Pouze jednotná Evropa, včetně Ruské federace, najde cestu z této hrozby
Foto: Archiv
Popisek: NS - LEV 21

Jako občané České republiky jsme svědky nové hrozby v Evropě. Na ulicích evropských měst umírají nevinní lidé. V evropských městech hlídkují tisíce policistů, tisíce vojáků. Jsou omezována demokratická práva občanů. Poslední tragické události zejména v Paříži a v Egyptě nad Sinajským poloostrovem staví Evropu před vážnou hrozbu radikálního islámu. Děje se tak zejména v souvislosti s ilegální, migrací do Evropy, převážně z ekonomicky rozvrácených zemí arabského světa.

Představitelé EU v řešení této situace zcela zklamali. V některých případech dokonce tento problém vyvolali, či jej neřešili. Přitom již několik let čelí NATO a EU bezvýsledně hrozbě Islámského státu (IS). Islámský stát dokonce posiluje své pozice, v Sýrii, Iráku, …

Řešením je  pouze jednotný postoj celé Evropy a dalších spojenců v tomto boji proti IS, jen to může změnit tento stav.  

Je nutno si připomenout, že v letošním roce jsme společně oslavili 70. výročí konce 2. světové války. Naši předkové tehdy čelili obdobné hrozbě, přesto se dokázali i přes rozdílné a daleko výraznější rozpory sjednotit. Společně bojovali a také společně zvítězili.   

Je tragické, že jsme se nepoučili z této doby. Místo jednotného přístupu k hrozbě Islámskému státu  čelíme dnes nejednotě, vzájemnému napadání, dokonce vidíme skrytou podporu IS.

V souvislosti s vyhrocenou situací mezi Tureckem a Ruskou federací, po sestřelení ruského letadla, se musí představitelé EU rozhodnout, zda budou tolerovat turecký, velmi  problematický vojenský zásah proti letadlu RF nebo zaujmou realistický pohled v tomto sporu,  protiruské tažení je jen ku prospěchu IS.

Ruská federace čelí stejnému problému, jako Francie, Belgie či další státy Evropy. Také Ruská federace sčítá své mrtvé po teroristickém útoku v Egyptě. Její vojáci, obdobně jako další spojenci proti IS, dnes umírají na syrském bojišti. Pouze jednotná Evropa, tedy včetně Ruské federace,  najde cestu z této nové hrozby. 

Nelze přešlapovat a čekat na zázrak. Ideologické nánosy či záměrné mediální útoky proti Ruské federaci nesjednotí Evropu, jen ji dále oslabí. Naši předkové jednotu našli. Ta pasivní a přešlapující Česká vláda musí zaujmout v EU jasné stanovisko a být nápomocna k tomuto řešení. Poučení z dějin nás musí varovat.             

Delegáti Programové konference
Národní socialisté – LEV21   

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.