Nantl (ODS): Integrace řízení krajských nemocnic je nezbytná

24.11.2022 10:46

Změna v radě kraje, zdravotnictví povede Nantl

Nantl (ODS): Integrace řízení krajských nemocnic je nezbytná
Foto: Archiv JN
Popisek: Mgr. Jiří Nantl, lídr ODS do voleb zastupitelstva Jihomoravského kraje

Dne 23. listopadu 2022 bylo na tiskové konferenci po jednání Rady JMK oznámeno, že dojde ke změně gescí. 

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí
Jiří Nantl (ODS) bude nově řídit vedle vzdělávání také oblast zdravotnictví a dosavadní gesční radní Jiří Kasala (ODS) se ujme řízení cestovního ruchu s tím, že tuto oblast mu přenechává náměstek hejtmana František Lukl (STAN), jenž bude nadále řídit kulturu. Důvodem jsou systémové změny, které je nutné činit z pozice náměstka hejtmana.

„Systémové změny v oblasti zdravotnictví přináší jiné výzvy, než kterým jsme úspěšně čelili při pandemii COVID a následném procesu očkování obyvatel. Je nutné, aby určitá reforma, kterou nyní diskutujeme, byla řešena z pozice náměstka, coby vyšší funkce. Zároveň vnímáme důležitost oblasti cestovního ruchu, který přináší finance do regionu a zvyšuje zde kvalitu života. Musíme začít s jeho koncepční podporou po pandemickém období pomocí krajských organizací i finančních transferů,“ komentuje rozhodnutí radní Jiří Kasala, který bude nově řídit oblast cestovního ruchu místo zdravotnictví.

„Jsem přesvědčen, že integrace řízení krajských nemocnic je nezbytná, abychom je dokázali personálně udržet a rozvíjet jako jeden z klíčových segmentů zdravotní péče v Jihomoravském kraji. Nyní budeme pracovat na tom, abychom posunuli odbornou debatu směrem, který ukáže vhodnou cestu, která toto bude reflektovat. Není to ale otázka nejbližších týdnů či měsíců,” uvedl Jiří Nantl, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast vzdělávání, zdravotnictví a strategii chytrého regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…