Národní demokraté popřáli vlasteneckým stranám k ziskům v eurovolbách

05.06.2014 10:00

Vedení NE Bruselu - Národní demokracie zaslalo blahopřejný dopis předsedkyni francouzské Front National Marine Le Penové k jejímu historickému vítězství ve volbách do Evropského parlamentu.

Národní demokraté popřáli vlasteneckým stranám k ziskům v eurovolbách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

"Radujeme se dvojnásob, protože reprezentujete myšlenky, které jsou i našimi myšlenkami - že Evropská unie musí být rozpuštěna, euro odmítnuto a Evropa se má vrátit ke spolupráci svobodných a nezávislých států. Jsme rádi, že tento hlas nyní v Evropě zaznívá ještě rezolutněji, jak jsme například mohli zaznamenat z Vašeho nedávného vystoupení, kdy jste v Bruselu označila Unii za totalitní organizaci," stojí mimo jiné v dopise (plné znění níže).

Blahopřání k výrazným volebním ziskům v eurovolbách adresovali Národní demokraté také dalším euroskeptickým a vlasteneckým stranám po celé Evropě. Jsou jimi UKIP (Velká Británie), Vlámský zájem (Belgie), PVV (Holandsko), Jobbik (Maďarsko), Zlatý úsvit (Řecko), Švédští demokraté (Švédsko), Praví Finové (Finsko), Dánská lidová strana (Dánsko) a FPÖ (Rakousko).

"Národní demokraté chtějí spolupracovat se všemi národoveckými stranami v Evropě. Neomezujeme se jen na spolupráci s jedním či dvěma subjekty, ale dokážeme se bavit jak s Wildersovou PVV, tak s řeckým Zlatým úsvitem. Zvláště s ním jsme nyní v úzkém kontaktu," uvedl předseda NE Bruselu - Národní demokracie Adam B. Bartoš.

Překlad blahopřejného dopisu Marine Le Penové:

Vážená paní předsedkyně,

dovolte, abych Vám jménem naší strany poblahopřál ke grandioznímu výsledku, k vítězství ve volbách do Evropského parlamentu. Spolu s Vámi zde v Praze připíjíme na Váš historický úspěch.

Radujeme se dvojnásob, protože reprezentujete myšlenky, které jsou i našimi myšlenkami - že Evropská unie musí být rozpuštěna, euro odmítnuto a Evropa se má vrátit ke spolupráci svobodných a nezávislých států.

Jsme rádi, že tento hlas nyní v Evropě zaznívá ještě rezolutněji, jak jsme například mohli zaznamenat z Vašeho nedávného vystoupení, kdy jste v Bruselu označila Unii za totalitní organizaci.

Přejeme zároveň zdar Vašemu úsilí o vytvoření nové euroskeptické frakce a přáli bychom si, abyste našli společnou řeč s frakcí EFD za účelem společného návrhu euroskeptického kandidáta na předsedu Evropské komise.

Naše strana, která prezentuje podobné myšlenky, získala ve volbách pouze půl procenta hlasů.

Na stranu, která ale vznikla před čtyřmi měsíci a která čelila - jak si umíte představit - naprosté mediální blokádě, to však není špatné. Ostatně, Vaše strana kdysi začínala podobně. Proto je pro nás Váš úspěch velkým povzbuzením, vzorem a inspirací - a výzvou k vytrvání a k trpělivosti. 

Děkujeme za kontakt na Vašeho poradce pro otázky evropských záležitostí, se kterým navážeme kontakt a projednáme s ním možnosti spolupráce mezi našimi stranami.

Těším se na takovou spolupráci a zůstávám s uctivým pozdravem

Adam B. Bartoš
předseda NE Bruselu - Národní demokracie

Ladislav Zemánek
místopředseda

www.nebruselu.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

životní úroveň

Dobrý den, pane Juchelko. Zajímá mě jedna věc. máte nějaký plán, jak zvýšit životní úroveň občanů ČR?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

7:17 Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu ODS hlásit úřadům každý převod částky, přesa…