Navrátil (ČSSD): V chebském průmyslovém parku najde v první fázi práci 200 lidí

02.02.2016 21:43

V průmyslovém parku začala stavba haly pro firmy DHL a Sky. V moderním distribučním centru bude DHL poskytovat logistické služby pro předního poskytovatele placené televize v Německu a Rakousku, společnost Sky Deutschland.

Navrátil (ČSSD): V chebském průmyslovém parku najde v první fázi práci 200 lidí
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Chebu Petr Navrátil (ČSSD)

V chebském průmyslovém parku byla včera slavnostně zahájena výstavba haly pro jednu z největších světových logistických firem DHL. V moderním distribučním centru o rozloze přes 13 tisíc m2 bude DHL poskytovat logistické služby pro předního poskytovatele placené televize v Německu a Rakousku, společnost Sky Deutschland.

Hala, jejíž vybudování přijde zhruba na 250 milionů korun, má být dokončena již v průběhu května, od července by pak mělo nové distribuční centrum začít fungovat. „Dobrou zprávou pro Cheb i celý region je, že hned v první fázi zde najde práci 200 lidí. Když k tomu připočteme rovněž již budovaný závod čínské společnosti BWI, který bude mít 300 zaměstnanců, tak to už je slušná porce nových pracovních míst. V současné době navíc probíhají jednání s dalším velkým investorem, který má o naši průmyslovou zónu vážný zájem. Je vidět, že velké firmy už pochopily, že Cheb neleží na konci České republiky, ale na strategickém místě uprostřed Evropy,“ řekl starosta Chebu Petr Navrátil.

Cheb je nejlepším místem pro podnikání v ČR

DHL bude v Chebu pro Sky zajišťovat nejen skladovací a distribuční služby, ale prostřednictvím spolupráce s externí firmou Teleplan i služby servisní. „Cheb nabízí mimořádně přívětivé prostředí pro průmyslový development, a to nejen díky své poloze v blízkosti německé dálniční sítě, ale také vstřícnému postoji zdejší radnice. Její aktivní přístup je základem rozvoje této průmyslové zóny,“ poznamenal generální ředitel společnosti Panattoni Europe pro ČR a Slovensko Pavel Sovička. Tato developerská firma nové haly v chebském průmyslovém parku buduje a následně je investorům pronajímá. „Doufám, že investoři brzy zjistí, že Cheb je nejlepším místem pro podnikání v České republice vůbec. Že je pro ně daleko lepší působit v Chebu, než být 186. firmou u dálnice D5,“ dodal Martina Kratina, předseda představenstva skupiny Accolade, která výstavbu nových hal financuje.

Poskytovatel televizního vysílání Sky Deutschland má 4,37 milionu zákazníků a roční příjmy zhruba 1,8 miliardy eur. Je součástí evropské jedničky v zábavním průmyslu Sky plc. Přední světová logistická firma DHL má pak ve 220 zemích světa 325 tisíc zaměstnanců. „Zaměstnanci DHL pro nás v chebském provozu denně vyřídí kolem 10 tisíc objednávek a zajistí jejich expedici prodejcům a zákazníkům v Německu a Rakousku,“ vysvětlil ředitel logistiky a marketingu společnosti Sky Deutschland Henry Börnicke.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.