Navrátil (KDU-ČSL): Doba je pro mnohé už hodně dlouho těžká

09.12.2021 16:05

Krajská potravinová sbírka získala potřebné deset a půl tuny jídla

Navrátil (KDU-ČSL): Doba je pro mnohé už hodně dlouho těžká
Foto: kdu.cz
Popisek: Jiří Navrátil (KDU-ČSL)

Téměř dvakrát více potravin než loni, tedy 10,5 tuny jídla, darovalo lidem v nouzi v rámci letošní Potravinové sbírky přes 90 organizací Moravskoslezského kraje. Do sbírky se zapojili také zaměstnanci krajského úřadu, kteří přispěli 564 kilogramy. 

Anketa

Musíte v posledních týdnech šetřit na jídle?

65%
11%
hlasovalo: 39583 lidí

„Zapojení do Potravinové sbírky vnímám jako projev lidské sounáležitosti, ochotu pomáchat, zájmu o jiné lidi i o projev společenské odpovědnosti. Nechce se věřit, ale i v dnešní době, kdy na jedné straně jídlem plýtváme, je hodně těch, kteří trpí hladem. Covid situaci ještě více zkomplikoval. Těch, co nemají co jíst, je zhruba o 60 procent více, ke všemu se v tomto směru očekává náročná zima. O to větší dík patří všem, kdo se do sbírky a její organizace zapojili,“ uvedl ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Ostrava Tomáš Koryza.
Letošní krajská sbírka potravin se v Moravskoslezském kraji konala tradičně v podzimních měsících. Hlavním spoluorganizátorem sbírky byla opět Potravinová banka v Ostravě.

„Víme, že doba je pro mnohé už hodně dlouho těžká, a to zejména v tomto předvánočním čase. Jsem ale velmi rád, že se stále najde řada lidí, kteří jsou ochotni pomoci. Nesmírně si jich vážím,“ řekl náměstek moravskoslezského hejtmana pro sociální věci Jiří Navrátil.

Vybrané potraviny poputují ke klientům Potravinové banky, kterými jsou nejčastěji matky-samoživitelky, osamělí senioři, rodiny v krizi, lidé bez domova nebo lidé s postižením.

„Velmi si vážíme toho, že se do sbírky potravin opět zapojili zaměstnanci krajského úřadu a také krajské organizace. S jejich pomocí můžeme realizovat poslání Potravinové banky, tedy pomáhat s odstraňováním chudoby a hladu, pomáhat lidem v nouzi a také podporovat solidaritu ve společnosti. Výtěžek letošní Potravinové sbírky bude předán přímo lidem, kteří se ocitli v nepříznivé sociální situaci,“ dodala předsedkyně představenstva Potravinové banky Ostrava, z. s. Helena Balabánová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.