Nekl (KSČM): Naše potraviny jsou jedny z nejkvalitnějších

05.06.2016 6:35

Olomoucký kraj je velmi úrodnou oblastí. Podél řeky Moravy se od nepaměti snažili lidé využít zemi k pěstování různých druhů obilovin a zeleniny. Od šestnáctého století je tato oblast nazývána Haná.

Nekl (KSČM): Naše potraviny jsou jedny z nejkvalitnějších
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

V současné době naše obchodní markety doslova přetékají dovozovými potravinami. Často jsou i majiteli těchto řetězců zvýhodňovány cenami proti našim domácím producentům. Lákavější obaly, nižší cena, to vše je na první pohled výhodné. Lidé nemají peněz nazbyt a šetří každou korunu. Když se však více zamyslíme a přečteme si složení těchto potravin, nestačíme se divit. V mnohých případech se jedná vlastně o náhražky.

V rámci krajských voleb je jedním z našich bodů programu podpora fungování a rozvoj zemědělské výroby na území Olomouckého kraje, s cílem navýšení soběstačnosti v zásobování kvalitními potravinami. Chceme pomocí grantových programů podporovat činnosti, které povedou k rozvoji venkova. Záleží však na nás všech, jak důrazně budeme naše krajové potraviny vyžadovat na pultech obchodů. Jen tak totiž můžeme docílit, aby nás nezahlcovaly dovozové komodity, které jsou ve velké většině nekvalitní.

V současné době nejvíce pociťují mlékaři a chovatelé dobytka dopady absolutně nekompetentního embarga vývozu do Ruska. Pomalu a jistě dochází k vybíjení chovu prasat. Kam až tato prozápadní zemědělská politika dospěje, nechci ani domyslet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …