Němcová (ODS): Miloš Zeman ve službách kremelské propagandy

11.05.2015 14:50

Program oficiální návštěvy prezidenta Miloše Zemana schválila vláda. Za složení delegace, průběh návštěvy i za její dopady převzala plnou odpovědnost. Složení delegace (zejména pokud jde o účast Martina Nejedlého napojeného na Lukoil) vzbuzuje pochybnosti o jejím mandátu.

Němcová (ODS): Miloš Zeman ve službách kremelské propagandy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Pokud jde o známý obsah návštěvy:

Miloš Zeman se nijak neohradil proti ruské okupaci Krymu. Nekonzultoval s nikým možnost rušení sankcí a členství Ruska v Evropské unii. Neodmítl Putinovu obhajobu paktu Stalina a Hitlera o napadení Polska. Jednal s oligarchou Jakuninem, který souhlasí s okupací ČSSR v roce 1968. Nezastal se politických vězňů. Nevymezil se proti působení ruské propagandy zaměřené proti Západu. Podle veřejných zdrojů v první řadě obhajoval ekonomické zájmy svých přátel, nikoli zájmy České republiky. Setkání se slovenským premiérem Ficem bylo narychlo zinscenované, pravděpodobně bez konzultace s vládou o obsahu jednání.

Prezident Miloš Zeman svou účastí v Moskvě posloužil kremelské propagandě k posilování ruských vojenských ambicí a k podpoře kultu Vladimira Putina.

Prezident Miloš Zeman posouvá Českou republiku na Východ a oslabuje svými kroky naši pozici u spojenců v NATO i v Evropské unii.

Miroslava Němcová
předsedkyně mandátového a imunitního výboru PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…