Němcová (ODS): Pozvánky na oslavu státního svátku? Prezident opět lže

26.10.2019 11:42

Komentář na facebookovém profilu k pozvánkám na oslavu státního svátku

Němcová (ODS): Pozvánky na oslavu státního svátku? Prezident opět lže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

1) Prezident oznámil, že na oslavy státního svátku nepozval ty poslance, kteří hlasovali pro podání ústavní žaloby na hlavu státu.

2) Není to pravda. Z ODS někteří pozváni byli navzdory tomu, že žalobu podpořili. Jiní pozváni nebyli, přestože žalobu také podpořili (např. Petr Fiala, Marek Benda, Zbyněk Stanjura).

3) Jana Černochová pozvána nebyla, přestože se hlasování pro nemoc v rodině nemohla zúčastnit a byla řádně omluvena. Důvodem prezidentovy přízemní msty bude nejspíše fakt, že paní poslankyně obhajuje profesionalitu šéfa BIS, kterého Miloš Zeman nesnáší.

4) Ukazuje se, že na Hradě si vedou evidenci poslušných a neposlušných poslanců. Mezi poslušné patří bez vyjímky všichni poslanci KSČM, SPD, ANO a ČSSD.

5) Prezident touto selekcí trestá zákonodárce za jejich názory a hlasování. Poslanci skládají slib, že budou hlasovat v souladu se svým vědomím a svědomím, nikoli v souladu s přáními a příkazy Miloše Zemana.

6) Státní svátek není soukromá oslava prezidenta a jeho kývačů. Zejména není příležitostí k vyřizování si účtů. Miloš Zeman není stát, třebaže si to pod vlivem svého okolí a pod dalšími vlivy myslí.

7) Děkuji prezidentovi republiky, že mě na Hrad nepozval. Vloni jsem mu pozvánku vrátila s tím, že nesouhlasím se způsobem, kterým vykonává nejvyšší ústavní funkci. Jeho práce se během roku výrazně zhoršila, na změnu k lepšímu naděje není. Státní svátek po dobu trvání jeho mandátu s radostí oslavím jinak a jinde.

Miroslava Němcová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…