Němec (NS-LEV 21): Velmi smutné, ale myslím, že není co dodat

08.10.2013 20:20

Přišel mi krátký e-mail. Na tom by nebylo nic zvláštního, neboť mi – jako stínovému ministru vnitra za politickou stranu LEV 21 - chodí denně řada e-mailů, ale tento byl opravdu kratičký a výstižný. Poslal mi ho jeden můj kolega, jeden z bývalých nejvýše postavených policistů v naší zemi, jako reakci na ohlasy k jednomu mému článečku, resp. blogu, uveřejněnému na několika českých diskusních serverech, včetně www.nslev21.cz, www.vasevec.cz, www.parlamentnilisty.cz. a na blogu iDnes.cz.

Němec (NS-LEV 21): Velmi smutné, ale myslím, že není co dodat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tisícovka

V tom článečku, nebo spíš jen blogu, jsem některým „chameleonům“ či „sklerotikům“, kteří, ač se živí vlastní prací, stále volí pravici, kterou u nás představuje zejména ODS a TOP 09, a stále nadávají na minulý režim a na komunisty, kteří již déle než 23 let nemohou ovlivňovat vůbec nic připomněl, že v roce 1989 jsme měli vyrovnanou platební bilanci, penězi naplněný důchodový fond, miliardové úspory našich občanů na vkladních knížkách a spoustu pohledávek v dolarech v zahraničí, a to nejen v bývalém SSSR, na Kubě a v zemích tehdejšího tzv. „Třetího světa“, ale i ve vyspělých kapitalistických zemích.

Je doložitelné, že tehdy byla naše měna kryta opravdu zlatem, jehož zásoby byly v sejfech dostatečné až nadlimitní, tehdejší ČSSR vyvážela tehdy špičkové a konkurenceschopné výrobky a zboží, od velice žádaných našich traktorů Zetor, špičkových nákladních automobilů Tatra, v zahraničí levných, ale zároveň vysoce spolehlivých a i proto velmi žádaných osobních vozů Škoda, tramvají a trolejbusů z Plzně a z Ostrova nad Ohří, telekomunikačních ústředen „Tesla“ z Kolína, chladících zařízení „Frigera“ a „Chepos“, energovlaků Tatra, letadel Delfín a Albatros, obrněných transportérů Skot OT-64, vynikajících ručních palných vojenských, loveckých i sportovních zbraní Zbrojovky Brno, České zbrojovky Uherský Brod a dalších našich zbrojních závodů, špičkovou optiku z Meopty Přerov, brýlové obroučky z Okuly Nýrsko, žádaných motocyklů Jawa a ČZ z Prahy a ze Strakonic, jízdních kol Favorit, špičkových hudebních nástrojů Piana, vynikající křišťálové lustry z dílen našich sklářských firem v Kamenickém Šenově, v Novém Boru a v Jablonci nad Nisou, olovnaté sklo ze Skláren v Poděbradech, český křišťál, jabloneckou bižuterii přes vodní turbíny a celé technologie vodních elektráren ze Škody Plzeň, osvědčené technologie cukrovarů, zemědělské stroje z Agrostroje Jičín, špičkovou ocel z SONP Kladno a ze Železáren Vítkovice, kolejnice vynikající kvality, hliníkové prefabrikáty, kvalitní dřevěnou kulatinu z Ligny Praha, moderní nábytek z Jitony Soběslav a z Hradce Králové, ale i vynikající české pivo z Plzně, Krušovic a Českých Budějovic, velice žádanou karlovarskou Becherovku, olomoucké tvarůžky a další kvalitní sýry, maso a masné výrobky a další špičkové zboží, což již někteří „diskutéři“ zaslepení současným kapitalismem volné soutěže, jaksi zapomněli.

V tom e-mailu bylo napsáno: „Cituji zoufale pravdivý komentář jednoho Američana k současné situaci v České republice:

„Je s podivem, že zemi, kterou nepustoší tornáda, neničí zemětřesení, úrodu nesežerou kobylky, netrápí ji roky sucha, místo sopky sem tam vybuchne parovodní potrubí, nezažila 68 let válku, dokáže dostat na kolena parta zlodějů, podvodníků a lumpů během 23 let“.

Myslím, že k tomu opravdu není co dodat. Tak o tom přemýšlejte, vážení přátelé, až půjdete k volebním urnám.

Miroslav Němec, Stínový ministr vnitra LEV 21 a předseda Rady pro otázky vnitřní bezpečnosti státu LEV 21. Emeritní Vrchní policejní rada a plukovník Policie ČR ve výslužbě

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách