Němec (PRO): Los Angeleská kavárna

14.11.2016 5:29

Povinnou výbavou ke sledování ČT24 se pomalu, ale jistě, stává kýbl...

Němec (PRO): Los Angeleská kavárna
Foto: Archiv VN
Popisek: Vojtěch Němec, zastupitel Českého Krumlova, BPP, kandidát za ANO 2011, nyní člen hnutí PRO 2016

Donald Trump vyhrál poměrně drtivě volby ve Spojených Státech Amerických. Ranní probuzení dne 9. 11. nemohlo být krásnější. Tedy pro většinu lidí, kteří respektují demokratické volby. Je to zlomový okamžik za posledních 25 let, kdy společnost ovládali pseudointelektuální elity několika málo nezvolenců z veřejného života.

Když si lidé v Británii odhlasovali „brexit“, tak jsem si myslel, že je to ojedinělá záležitost, která se nebude opakovat. Následovalo „nezvolení“ Norberta Hofera rakouským presidentem. To ve mně svitla naděje, že se možná společnost vážně probrala z letargie. Včerejší nemyslitelé nás ovšem denně bombardovali zprávami ze zaručených statistických agentur, že to se v USA nemůže zopakovat. Kydali denně špínu na Donalda Trumpa. Tu osahával, tam mluvil sprostě apod. Každému soudně uvažujícímu člověku muselo být jasné, že tato štvavá kampaň není založená na solidních průzkumech veřejného mínění. Ještě 8.11. jsme mohli, téměř ve všech sdělovacích prostředcích slyšet, že Demokraté opatrně slaví nastávající úspěch kandidátky H. Clinton. Jak to vše dopadlo víme a tudíž můžeme volně přejít k hysterii ve veřejně právním médiu tj. ČT 24.

Dva dny nepřetržitě můžeme sledovat neuvěřitelný cirkus v manéži, nikoliv Bolka Polívky, ale studiu ČT 24. To se nám najednou vyrojilo odborníků na mezinárodní politickou situaci. Jeden zkrachovalý politik za druhým se vyjadřují, co se stalo špatně a proč neuspěla nejlepší  a jediná správná demokratická kandidátka. Zástupy ekonomických odborníků nás straší z pádu ekonomiky a horších zítřků. Naprosto nevyvážené zavádějící zprávy typu obrovské nepokoje tisíců nespokojených voličů. Ovšem zapomněli dodat z 300 mil. obyvatel. A tu se mi zjevila „nádherná“ paralela. Ti stejní lidé, jací nás tu léta krmí z podniku „Pražské Kavárny“ jsou i v USA.

Proto mi dovolte seznámit Vás s Los Angeleskou Kavárnou. Ctíme demokracii pouze a jedině, pokud vyhraje náš kandidát. Ctíme demokracii a svobodné volby pouze v případě, že my máme pravdu. Pokud jí nemáme, tak si jí vymyslíme. Za všechno může rozčílený nevzdělaný bílý muž. Takže když dojdou argumenty, začneme být z romance iluzorní a ponižujeme ty, co za náš neúspěch mohou. Nemyslím si, že je společnost polarizovaná. Naopak. Společnost nebyla nikdy jednotnější než právě tento týden a zbylá „demokratická“ skupinka se hold bude muset s výsledky voleb smířit. Omlouvám se za ten výraz, ale období „klerofašisticképravdoláskařsképolobuzerantsképseudointelektuální“ elity zase na čas skončil. 

Převzato z profilu.

Vojtěch Němec, DBA, MBA, BBA

  • PRO
  • Dny ztrát sto hlasů ze sta dobrovolná gesta a povinný strach
  • zastupitel města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…