Neubauer (ČSSD): Aby se senioři nestali obětí trestných činů

17.08.2015 4:29

Ve spolupráci s Městskou policií Plzeň bude od podzimu letošního roku realizován bezpečnostní projekt určený pro seniory, kteří mají trvalé bydliště na území Městského obvodu Plzeň 3.

Neubauer (ČSSD): Aby se senioři nestali obětí trestných činů
Foto: red
Popisek: Radislav Neubauer, Starosta MO Plzeň 3

„Projekt se bude v první fázi zabývat konkrétním oslovením občanů seniorského věku s cílem předat této skupině obyvatel potřebné informace a dovednosti, aby se tak snadno nestávali obětí trestných činů či přestupků“, informuje starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer (ČSSD).

Bezpečí seniorů je v současnosti jednou z priorit a k jejich ochraně lze přispět i formou pravidelných výukových bloků, jež se budou orientovat na otázky: osobní bezpečnost, předcházení viktimizace, pořádková, dopravní a kriminální rizika, tedy na rizika, se kterými se může v současnosti senior ve městě a ve svém nejbližším okolí setkat.

„Bezpečnost vnímáme jako prvořadý úkol a vzhledem k nezanedbatelnému riziku týkajícího se seniorů jsme přivítali možnost spolupracovat s Městskou policií Plzeň na tomto projektu. Tento by neměl být jen suchou a nudnou teorií, proto by přednáškové bloky měly být prokládány zajímavými akcemi s bezpečnostní tematikou,“, doplnil místostarosta MO Plzeň 3 David Procházka (ANO). 

Bližší informace budou poskytovány cestou webového portálu ÚMO Plzeň 3 (http://umo3.plzen.eu/ nebo http://umo3.plzen.eu/seniorweb/aktuality-seniorwebu/) a také MP Plzeň v sekci Prevence kriminality (http://www.mpplzen.cz/prevence/obecne-o-prevenci/).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …