Niedermayer (TOP 09): Dopady sankcí vůči Rusku

17.04.2022 22:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k sankcím vůči Rusku.

Niedermayer (TOP 09): Dopady sankcí vůči Rusku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Žádné ekonomické sankce ruské tanky rychle nezastaví, ale vypadá to, že alespoň části ruských politiků začíná docházet, do jakého katastrofického stavu svou zemi dostali. Rusko čelí možné finanční katastrofě kvůli rozhodnutí nesplácet své zahraniční závazky - první vlaštovkou jsou ruské dráhy, u kterých byla v pondělí vyhlášena platební neschopnost vůči jejich dluhům v cizí měně (Rusko se snaží splácet dluhy v rublech, to je ale v rozporu se smluvními podmínkami a navíc rubl již dávno není volně směnitelnou měnou).

Z ekonomické (a technologické) izolace, která následuje viditelnou izolaci diplomatickou, do které Putin svou zemi vede, se bude Rusko vzpamatovávat řadu let. Ke škodě ruských občanů. EU minulý týden zavedla již pátý balík sankcí a už se pracuje na dalším. Vůči Ukrajině je třeba pokračovat v nátlaku, podporujeme tím statečný boj Ukrajinců ale též chráníme i naši bezpečnost. Snad stále viditelnější důsledky sankcí povedou aspoň část obyvatel Ruska (masírovaných pro nás nepředstavitelnou propagandou) k uvědomění, že Putinovy zájmy a jeho rozhodnutí nejsou tím, co je dobré pro Rusko a jeho občany.

Na celý rozhovor se můžete podívat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…