Niedermayer (TOP 09): Role Evropské unie v boji proti koronaviru je omezená, ale...

29.03.2020 19:44

Komentář na facebookovém profilu k roli EU při nákaze koronavirem

Niedermayer (TOP 09): Role Evropské unie v boji proti koronaviru je omezená, ale...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Role Evropské unie v boji proti koronaviru je omezená, poslední slovo mají národní vlády. I přesto Evropská komise přichází s návrhy k boji proti šíření korinaviru i jeho sociálně-ekonomickým dopadům.

Tento týden jsme v Evropském parlamentu (na dálku) hlasovali o konkrétních návrzích na pomoc lidem a podnikům zasaženým krizí, minulý týden členské státy schválily opatření Komise na podporu evropské ekonomiky, a to konkrétně na pomoc nejvíce postiženým podnikům, které se kvůli nákaze dostaly do velkých potíží.

Konkrétní body tzv. Dočasného rámce si můžete přečíst v přiloženém článku. Více členských zemí už tuto podporu využilo. Doufám, že se k nim brzy přidáme my i další a společně se pokusíme tento čas co nejlépe překonat. Protože v dnešním provázaném světě platí, že horší ekonomické výsledky v jedné zemi ovlivní i ty další.

ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.