Nováková (TOP 09): Učitelé by si měli víc věřit, jejich povolání je poslání

29.03.2017 12:38

Výchova dítěte je úspěšná, když člověk dělá dobré věci, i když se nikdo nedívá. Ne kvůli pochvale, ale proto, že je to správné. Pokusili jsme se vdechnout život šedým tabulkám, které ve Standardu učitele popisují, co všechno má učitel umět a jaký má být.

Nováková (TOP 09): Učitelé by si měli víc věřit, jejich povolání je poslání
Foto: top09.cz
Popisek: Poslankyně TOP 09 Nina Nováková

Úkolem učitele 21. století je usměrňovat, vést a předávat hodnoty, není už hlavním zdrojem informací. Nejlepší školou je pro mladého učitele možnost sledovat práci zkušeného kolegy. Každá vyučovací hodina se v rukou dobrého učitele mění v umělecké dílo. Je třeba zbourat hradbu mezi humanitním a technickým vzděláváním. Dobrý učitel si je vědom,že musí žáka připravit na životní výzvy o kterých dnes ještě nic nevíme. Škola je životní prostředí, v němž je pro všechny zúčastněné nejdůležitější atmosféra partnerství. Ani v době umělé inteligence, která přijde již brzy, neztrácí práce učitele svůj smysl, důraz se však posunuje směrem k lidským kvalitám. Škola zůstane jediným prostředím, kde se sejdou lidé z různých sociálních podmínek, a proto má pro soudržnost společnosti neocenitelný význam.

NINA NOVÁKOVÁ, POSLANKYNĚ TOP 09

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…