Novotný (TOP 09): Hledání viníků zřícené lávky v Praze-Troji

03.12.2017 19:20

Komentář Václava Novotného, předsedy klubu zastupitelů za TOP 09

Novotný (TOP 09): Hledání viníků zřícené lávky v Praze-Troji
Foto: top09.cz
Popisek: Václav Novotný (TOP 09)

V sobotu se v brzkém odpoledni zřítila lávka pro pěší spojující Troju a Císařský ostrov. Čtyři lidé byli zraněni, z toho dva těžce. Materiální škody nejsou vyčísleny a jediné, co snad na věci může být pozitivní je skutečnost, že se v okamžiku zřícení na lávce nepohybovalo více lidí.

Primátorka Krnáčová se jala hledat viníky, kteří za to nesou odpovědnost. Odpovědnost za škody na zdraví lidí, na majetku města, za obecné ohrožení.

Jinými slovy, chce odvést pozornost od toho, že sama je jedním z hlavních viníků.

S primátorkou Krnáčovou a hnutím ANO přišla do Prahy doba absolutního klientelismu. Pod rouškou hesel jako „prostě to zařídíme“, „nekecáme, makáme“, „vytvoříme tým profíků“ a mnoha koblih obsadila koalice vedená ANO postupně naprostou většinu vedení městských firem i Magistrátu svými lidmi. Lidmi s politickou podporou, avšak bez jakékoliv odbornosti a znalostí.
Výsledkem je rozvrácená a nefunkční struktura města a jeho firem, diletantismus na všech úrovních, naprostá stagnace Prahy a v neposlední řádě série havárií, ať již jde o střechu Průmyslového paláce na Výstavišti v Holešovicích, či zřícení lávky v nedaleké Troji.

Dobře placené posty v městských firmách se prostě staly pouze nástrojem politické korupce a celá koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice je postavena právě a jenom na politické korupci. Ostatně – nedávno zveřejněný dokument popisující jak si zastupitelé za ANO rozdělili každý 100 000 měsíčně, aby vůbec byli ochotni souladně hlasovat, dostatečně výmluvně tuto skutečnost dokumentuje. Nutno podotknout, že i ostatní koaliční strany, ČSSD a Trojkoalice se v tomto směru činily.

V této souvislosti je pak nutno brát jako nehoráznost nejvyššího kalibru volání místostarosty Prahy 7 Mirovského po okamžitém svolání dozorčí rady Technické správy komunikací a.s. k vyšetření události, když je sám už téměř tři roky jejím členem a je za to velmi pěkně honorován.

V Technické správě komunikací a.s. i v a.s. Výstaviště byla představenstva a dozorčí rady obsazeny politickými exponenty jednotlivých koaličních stran. Tyto společnosti však nejsou vyjímkou, stejný princip se týká všech organizací Prahy a nám tak nezbývá, než se děsit, kde a k jaké další havárii s fatálními následky dojde příště.

Primátorka Krnáčová je tak symbolem marasmu, ve kterém se město ocitlo. Paradoxně, není asi jeho hlavním hybatelem, je jen absolutně poslušnou převodní pákou Faltýnkovou a ten zas Babišovou.

Níže může bývalá představitelka Transparency International asi jen stěží poklesnout, její veškeré úsilí už směřuje jen k zakrývání skutečného stavu věcí.

Hledá-li tedy Krnáčová viníky, stačí, když se po ránu podívá do zrcadla. Uvidí tam viníka hlavního.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice