Novou poslankyní za TOP 09 se stane Olga Sommerová

27.05.2021 22:00

Olga Sommerová (členka LES) zaujme od 1. června místo poslance Dominika Feriho, který se mandátu ke konci května vzdal.

Novou poslankyní za TOP 09 se stane Olga Sommerová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Olga Sommerová

ilmová režisérka Olga Sommerová kandidovala v parlamentních volbách v roce 2017 na pražské kandidátce TOP 09 a získala celkem 9204 preferenčních hlasů. Na půdě Poslanecké sněmovny se chce věnovat především podpoře kultury i obhajobě České televize.

„Jsem přesvědčena o tom, že hlas paní Olgy Sommerové bude slyšet zejména ve chvílích, kdy se budou poslanci zabývat budoucností České televize a smyslem veřejnoprávních médií. Vím, že v této oblasti zastává stejné hodnoty jako TOP 09, ctí nejenom nezávislé a objektivní zpravodajství ČT, ale také důležitost tuzemské autorské tvorby. Paní Sommerovou tímto ve Sněmovně vítám a přeji ji během výkonu mandátu vše dobré,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Filmová dokumentaristka Olga Sommerová je neúnavnou obhájkyní demokracie a svobody, postavení žen ve společnosti a nejaktuálněji nezávislosti České televize. „Přechod z náměstí a demonstrací proti vládě do Poslanecké sněmovny a hlasování o vyslovení nedůvěře vládě bude vyvrcholením mé občanské angažovanosti. Před čtyřmi lety jsem kandidovala za Liberálně ekologickou stranou, která už při vzniku před osmi lety varovala před nebezpečím mocenských, politických i ekonomických zájmů současného Ruska a vyzývala k odklonu od fosilních paliv a řešení klimatické krize. Vývoj nám dal za pravdu,“ říká Olga Sommerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice