Nykles (Piráti): „Pirátská strana, kde ste to vykopali, nemakačenka?!!“

10.01.2020 16:39

Tato slova jsem zachytil přes rameno na parkovišti supermarketu, zatímco jsem nakládal nákup do Mařeny. Otočil jsem se a spatřil pár důchodců, kteří nakládali nákup do své felicie (určitě nebyla o moc starší, než moje Mařena).

Nykles (Piráti): „Pirátská strana, kde ste to vykopali, nemakačenka?!!“
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Pozornost staršího pána upoutala samolepka Pirátů na mém autě. „Politice nerozumí a chtějí poučovat,“ pokračoval neurčitě nahlas.

„Pane, pojďme si tedy popovídat, co máte proti Pirátům?“ Pán nebyl připraven na konfrontaci.

„Feťáci, nemakačenka!“ pokračoval dále. Nedalo mi to.

„Pane, na základě čeho soudíte, že jsme nemakačenka?! Jsem Pirát a pracuji v nadnárodní společnosti, platím daně, velké daně a z nich i Váš důchod!“ snažil jsem se kontrovat výpad.

„Jo to určitě!“ nedal se.

„Pane, narodil jsem se tady, vystudoval školu a už od studií pracuji. Stejně tak drtivá většina ostatních Pirátů.“ Opakoval jsem argument. „Přijďte k nám na schůzi, pojďte se bavit, dozvíte se co Piráti všechno dělají.“

Z auta se však nervózně ozývala pánova partnerka: „Pojď, pojď už!“

Pán nevypadal přesvědčeně. Něco ještě utrousil na mou adresu a nasedl do auta, spíše ústupným manévrem, během kterého jsem se stačil nahlas rozloučit. Zatímco jsem se vracel k Mařeně, odjeli.

Dostal jsem plnou salvu nenávisti od někoho, koho jsem viděl poprvé v životě, a to jen proto, že se veřejně hlásím k Pirátům. Byl jsem schopen se bránit jednotlivým nařčením, toto setkání však byla čirá nenávist bez příčiny na mé straně, bez možnosti obrany. Jakákoliv agrese z mé strany byť vyprovokovaná by jen utvrdila pána v jeho přesvědčení. Takto nezbývá než doufat, že jej setkání s Pirátem, který neodpovídá stereotypu který je mu vštěpován, trochu nahlodá. To si však možná jen namlouvám. Lidsky je mi to líto.

Práci Pirátů je přitom snadné sledovat jak online (jsme přece digitální strana), tak offline. Stačí zajít na libovolnou schůzi místního či krajského sdružení. Působíme v Mariánských Lázních (starosta), v Karlových Varech (v opozici), v Lokti (starosta), v Chebu (v radě města), v Sokolově (v opozici), ve Valči (v opozici), v Rotavě (kontrolní výbor), a v Aši.

Neformálně často pořádáme besedy, koncerty, či akce pro děti. Přijďte se podívat, nebo se domluvte s kýmkoliv s členů a můžete zajít na kafe či na pivo. Kdokoliv z členů Vám ochotně povypráví o práci Pirátů ve svém okolí i ve sněmovně.

Nemáme co skrývat, jsme lidi jako vy. Staráme se o rodiny, pracujeme, bavíme se... Co z nás dělá Piráty je touha změnit náladu v současné společnosti, touha otevřít pokličku politiky a vyvětrat zákulisní praktiky, touha poskytnout každému dostatek informací, aby měl možnost dobrého rozhodnutí bez zbytečných emocí.

Naše dveře jsou otevřené, nezdráhejte se vstoupit, či jen nahlédnout. Rádi pomůžeme.

Autor Karel Nykles je předsedou krajského sdružení Karlovarského kraje

Zdroj: Pirátskélisty.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…