Nytra (ODS): Jednání s premiérem a ministryní financí bylo úspěšné

25.11.2020 20:58

Dnešní jednání s premiérem Babišem a ministryní financí Schillerovou bylo velmi konstruktivní. Senátu představili návrh, který navrhuje vyřadit ze zákona slevu na dani, ponechává daňové sazby 15 a 23 % a ruší superhrubé mzdy.

Nytra (ODS): Jednání s premiérem a ministryní financí bylo úspěšné
Foto: archiv Zdeňka Nytry
Popisek: Senátor Zdeněk Nytra

Za velký úspěch považuje předseda senátorského klubu ODS a TOP 09 Zdeněk Nytra návrh na kompenzaci pro kraje a obce.

„Výsledek jednání s premiérem Babišem, ministryní Schillerovou, předsedou Senátu Milošem Vystrčilem a předsedy senátorských klubů bylo velmi korektní. Premiér navrhl vyřazení slevy na dani z poslaneckého návrhu, chce ponechat sazby daně 15 a 23 % a zrušení superhrubé mzdy. Za velmi důležité považuji přidání kompenzací pro kraje a obce. Tím zajistíme, aby dopad na rozpočty samospráv byl co nejmenší. Za naprosto nesmyslný považuji návrh, na základě kterého by se měly zdaňovat prodeje akcií ve výši 20 milionu korun a více, které jsou v držení déle než 3 roky. Toto opatření postihne spoustu malých s.r.o. společností, menších firem a start upů. Proto jsme se se zástupci vlády shodli, že jsou schopni podpořit pozměňovací návrh Senátu,“ uvedl předseda senátorského klubu ODS a TOP 09 Zdeněk Nytra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…