ODS: Boj proti Islámskému státu je nutná obrana

16.11.2015 10:29

Všichni jsme myšlenkami s blízkými obětí ohavných teroristických útoků, které svou brutalitou zaskočily Evropu. Někteří z nás přišli uctít památku obětí zapálením svíčky před budovu francouzské ambasády, kde se již od ranních hodin shromažďovali lidé, aby vyjádřili svou soustrast.

ODS: Boj proti Islámskému státu je nutná obrana
Foto: ODS
Popisek: ODS

Na útoky bezprostředně reagoval Petr Fiala, který upozornil, že terčem útoku nebyla jen Francie, ale celý svobodný svět. Předseda ODS znovu vyzval k pozemní operaci vůči teroristické skupině Islámský stát, se kterou jsme ve válce. Na fakt, že čelíme válečnému konfliktu, Petr Fiala upozorňoval již před více než rokem: „Blog Naše válka jsem napsal v záři 2014. Tehdy mě okřikovali, proč mluvím o válce, dnes o ní všichni najednou taky píší,“ říká předseda ODS. Svou účast s obětmi zveřejnil také Přemysl Sobotka.

Na potřebu účinné obrany před novou hrozbou upozorňujeme již několik měsíců a teprve v posledních dnech naše návrhy a argumenty přejímají i představitelé vlády. Činí tak bohužel s několikaměsíčním zpožděním:

* Chceme, aby EU skutečně posílila ochranu vnějších hranic, a to i s pomocí vojenských prostředků.
* Chceme zrychlit návrat uprchlíků do bezpečných zemí původu změnou návratové politiky EU.
* Chceme snížit atraktivitu EU pro uprchlíky omezením sociálních výhod žadatelů o mezinárodní ochranu a zpřísněním povinností, na jejichž základě se azylanti budou muset integrovat do pracovního trhu a celé společnosti.
* Chceme vybudovat záchytné zóny pro uprchlíky nejen v oblasti Středomoří, ale také na tzv. Balkánské trase.
* Chceme, aby jakékoliv další návrhy EU v oblasti azylu a migrace byly projednávány pouze na úrovni šéfů států a vlád tak, aby je členské státy měly možnost odmítnout z důvodů národní bezpečnosti.
* Chceme zvýšit tresty za převaděčství. Současné sazby jsou nepřiměřeně nízké a zločinecké organizace pašeráků toho zneužívají.
* Chceme vést informační kampaň proti ilegální migraci jak ve zdrojových zemích, tak v místní diaspoře.

V nalezení společného a účinného postupu k zajištění bezpečnosti našich občanů jsme připraveni vládu podpořit a na takových opatřeních aktivně spolupracovat.

Dovolte ještě citaci z knihy Petra Fialy Na konci bezstarostnosti: "Boj proti Islámskému státu není zasahování do cizích záležitostí, ani to není vývoz demokracie. Je to nutná obrana před terorismem a agresí, které by se nevyhnuly ani našemu území, pokud bychom dovolili organizacím, jako je ISIS, prostřednictvím teroru útočit na Evropu. A útočit chtějí a budou, pokud je neporazíme už teď na Blízkém východě. Toto není válka Američanů, Izreale nebo Saudské Arábie. Toto je bohužel naše válka."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.