ODS: Další marketingový výkřik, který ANO nedotáhne do konce

28.08.2019 8:37

Ministryně financí Alena Schillerová a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček představili balíček, který by měl usnadnit život podnikatelům. Občanští demokraté ale nevěří, že ho chce vláda skutečně zavést. Jde podle nich o další marketingový výkřik, který vláda nedokáže dotáhnout do konce.

ODS: Další marketingový výkřik, který ANO nedotáhne do konce
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Návrhy, se kterými vláda přichází, měly fungovat nejpozději před čtyřmi lety. Opakovaně jsme je i předkládali. Ministři ANO a ČSSD ale místo toho od roku 2013 usilovně vymýšleli, jak na podnikatele zakleknout, nebo jim podnikání zatížit dalšími povinnostmi. Nechce se mi věřit, že by najednou paní Schillerová otočila o 180 stupňů. Celá situace na mě působí jako další z dlouhé řady marketingových výkřiků, které vedení ANO nedotáhlo za 5 let v čele ČR do zdárného konce,“ uvedl předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

„Hnutí ANO šlo doposud živnostníkům po krku. Představené desatero snad dává naději, že přestane být živnostník lovnou zvěří, a to i přesto, že je celý program podpory málo ambiciózní. Vítáme, že hnutí ANO opsalo od ODS návrh paušální daně, jakkoliv limit obratu 1 mil. Kč je nízký a určitě budeme navrhovat jeho zvýšení, tak aby paušální daň mohlo využívat více menších podnikatelů. S tím také souvisí náš plán výrazně zvýšit limit pro registraci k plátcovství DPH, která je nízká a dlouho se neměnila. Takové opatření desatero neobsahuje vůbec. Místo jednoho místa, kde mají být soustředěny formuláře, bychom uvítali rušení formulářů a zbytečné byrokracie pro podnikatele. Představené desatero je na půli cesty a podnikatelům je potřeba pomoci více. Od vlády, která přinesla kontrolní hlášení, EET a spolu s tím i drakonické sankce, ale více očekávat nelze. ODS bude ve Sněmovně pro podnikatele předkládat ambicióznější návrhy,“ dodal místopředseda poslanců ODS Jan Skopeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…