ODS Hradec Králové k pokračujícímu jednání o možné nové koalici

09.03.2021 9:03

„Oblastní rada hradeckého sdružení Občanské demokratické strany (ODS) vyslechla na svém dnešním jednání od členů vyjednávacího týmu dosavadní výsledky jednání o možném novém uspořádání na hradecké radnici, stejně jako informace o aktuální situaci ve stávající koalici od zástupců ODS ve vedení města.

ODS Hradec Králové k pokračujícímu jednání o možné nové koalici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stín ODS

Oblastní rada ODS oceňuje dosavadní výsledky práce svých zástupců ve vedení Hradce Králové, ale zároveň konstatuje, že na stávající platformě je menšinová vláda dlouhodobě neudržitelná.

Oblastní rada se dále ztotožňuje s názorem vyjednávacího týmu a trvá na základní podmínce pro nové koaliční uspořádání na půdorysu Hradecký demokratický klub - ODS - Piráti - Koalice pro Hradec, tedy bez účasti uskupení Změna pro Hradec - Zelení.

I přes pochopení pro obavy o stabilitu 20-ti členné koalice nespatřuje oblastní rada ODS v navrhované účasti třech zástupců uskupení Změna pro Hradec - Zelení záruku či zajištění větší stability takové koalice.

I přes názorové rozdíly a odlišnosti mezi návrhem opozičních stran a návrhem ODS doufá oblastní rada ve vyváženou dohodu založenou na programových shodách a nikoliv na personálních požadavcích. Pro další vyjednávání OR ODS netrvá na funkci primátora"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…