ODS: Nesmyslné návrhy z Bruselu odmítáme

06.05.2016 19:28

V neděli vyvrcholily oslavy 25. výročí ODS. Čtvrtstoletí pravicové politiky jsme si připomněli na tradičním prvomájovém setkání na Petříně. Poděkování patří všem, kteří přišli, velká účast mile překvapila.

ODS: Nesmyslné návrhy z Bruselu odmítáme
Foto: ODS
Popisek: ODS

Evropská komise snad ztratila veškerou soudnost, když se opět rozhodla prosazovat nefunkční a nesmyslné kvóty na přerozdělování imigrantů. Petr Fiala se ohledně kvót střetl s ministrem zahraničí Zaorálkem v Událostech, komentářích. Duel bohužel odhalil, že česká vláda nemá žádnou alternativu k návrhům evropských úředníků a není schopná bránit zájmy České republiky. S řešením migrační krize přitom opakovaně Sobotkově kabinetu nabízíme pomocnou ruku, představili jsme sérii opatření, která by skutečně pomohla. Brusel navíc usiluje o bezvízový styk s Tureckem, zemí, kde se volně pohybují radikálové a která je sama bezpečnostním rizikem. Podle Petra Fialy musí Evropa zrušení víz pro Turky odmítnout. V souvislosti s bezpečnostními opatřeními poslankyně Jana Černochová odmítla nové restrikce proti legálním držitelům zbraní. Novela nepřinese větší bezpečnost, ale zkomplikuje život například sportovcům, myslivcům i sběratelům.

Dálnice musíme stavět, ne o nich mluvit. Dnes jsou velké dopravní stavby zastaveny, protože vláda i přes naše varování přijala extrémně přísný zákon o posuzování vlivu staveb na životní prostředí. Proto jsme k tématu svolali mimořádnou schůzi Sněmovny. Zbyněk Stanjura uvedl, že nechceme vládu kritizovat, ale situaci řešit. O tématu diskutoval na ČT poslanec Jan Zahradník.

Populismus vlády nezná mezí. Nově chce sama, bez parlamentu, rozhodovat o zvyšování penzí. Senioři si samozřejmě zaslouží důstojný příjem, proto navrhujeme, aby důchody rostly v době ekonomického růstu minimálně o 1,2 %. Místo jistoty, kterou staří lidé tolik potřebují, chce Sobotkův kabinet populisticky zvyšovat penze podle svého uvážení například před volbami.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.