ODS: Občanští demokraté si připomněli smutné výročí 21. srpna 1968

22.08.2020 9:41

Zástupci ODS si připomněli smutné výročí srpna 1968, na pietním aktu u budovy Rozhlasu vystoupil předseda ODS Petr Fiala a předseda Senátu, další zástupci si invazi sovětských vojsk připomněli na nejrůznějších místech ČR.

ODS: Občanští demokraté si připomněli smutné výročí 21. srpna 1968
Foto: ODS
Popisek: ODS

„V roce 1968 jsme byli okupování vojsky SSSR a jeho satelitů – a celý svět si uvědomil, že žádný komunismus s lidskou tváří nemůže existovat. Nás to stálo dalších 20 let „normalizace“, pokračování zločinného režimu, který si vyžádal řadu obětí a zničených životů. I letos si toto smutné výročí připomínáme u budovy Rozhlasu,“ říká předseda ODS Petr Fiala.

„Připomínáme si násilný začátek okupace, která prohloubila morální a ekonomický úpadek naší země. Je to silný moment, který vypovídá o naší minulosti i přítomnosti. Nelze si nevšimnout opakované absence prezidenta republiky, který pokračuje v záměrném bojkotu klíčových momentů naší historie. Nevzpomene na oběti vpádu cizích armád pod vedením Sovětského Svazu do naší země. Nepřipojí se k občanům, neplní svoji roli. S jeho pohrdáním občany i podivným výkonem nejvyšší ústavní funkce se nemohu smířit,“ komentuje dnešní připomínku významného data české moderní historie poslankyně Miroslava Němcová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…