ODS: Pavla Hurdu z Knihy cti vymazat nehodláme

08.09.2014 12:08

Klub ODS ZMČ Prahy 3 se distancuje od neuvěřitelného návrhu zástupce starosty Matěje Stropnického (ŽnS), který RMČ Praha 3 předložil návrh občana Jaroslava Slámy (ŽnS) na výmaz dlouholetého předsedy ODS Prahy 3 a bývalého radního Prahy 3 z Knihy cti MČ Praha 3 Pavla Hurdu.

ODS: Pavla Hurdu z Knihy cti vymazat nehodláme
Foto: red
Popisek: ODS, ilustrační foto

Zápis Pavla Hurdy do Knihy cti MČ Prahy 3 byl schválen RMČ Prahy 3 v souvislosti s jeho životním jubileem a s ohledem na jeho občanskou angažovanost a dlouholetou oceňovanou práci pro MČ Praha 3. Jeho zápis není v žádném rozporu s všeobecnou praxí pro tento akt samosprávy a nikterak nesnižuje vážnost a zásluhy tohoto ocenění. Návrh současného politického uskupení ŽnS v posledních dnech před komunálními volbami lze tedy chápat pouze a jenom jako akt zoufalství a lidské malosti. Při absenci jasných výsledků či pozitivních volebních témat sahají k nedůstojnému hledání nepřítele, zástupných problémů a vymýšlení pseudokauz, které mají zakrýt jejich neschopnost kvalifikovaně pracovat pro MČ Praha 3.  Vstupem Matěje Stropnického do politiky se zprvu nenápadně, ale postupem času stupňovalo hulvátsví a vzájmemná neurvalost ve vztazích zastupitelů MČ Praha 3. Místo politických témat a práce je styl Matěje Stropnického založen na uražení politických soupeřů a zneužívání důvěry občanů. Politický styl ŽnS, které reprezentuje Matěj Stropnický nic neříká o schopnostech pracovat pro veřejný prostor a rozkládá politiku jako takovou.

Dopis Jaroslava Slámy (ŽnS) je toho typickým příkladem. Řádně projednané a schválené projekty ZMČ Praha 3 vydává za jakési pseudokauzy a vůči bezúhonnému občanovi se vymezuje tím, že trvdého kontroverzního politika označuje bulvární nálepkou „kmotr” a na tom staví svou neuvěřitelnou žádost.

Zatajování pravdy a překrucování celé řady skutečností se staly základním politickým stylem tohoto politického uskupení.
K takovýmto praktikám se ODS nikdy nesnížila a snižovat nebude. Vyzýváme proto své kolegy v ZMČ Prahy 3, kteří ještě neztratili smysl pro elementární lidskou slušnost, aby se od tohoto návrhu veřejně distancovali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.