ODS: Plníme sliby. Větší podpora malých a středních farmářů je dobrá zpráva pro venkov

12.01.2022 15:18

Ministerstvo zemědělství na základě jednání koaliční rady rozhodlo o úpravě návrhu Strategického plánu pro zemědělskou politiku a o větší podpoře malých a středních zemědělců.

ODS: Plníme sliby. Větší podpora malých a středních farmářů je dobrá zpráva pro venkov
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Výsledek považuji za dobrý kompromis. Ze svých požadavků musely ustoupit obě strany – jak největší koncerny, tak nejmenší sedláci. 

Anketa

Je omluvitelné, že poslanec Farský jede na půl roku studovat do USA?

hlasovalo: 31241 lidí
Protože by zastropování plateb v I. pilíři, jak jej umožňuje nařízení EU, nepřineslo kýžený efekt, rozhodli jsme se pro navýšení redistribuční platby na 23 %. Jenom takto můžeme narovnat podmínky mezi malými, středními a velkými farmáři. Zároveň dojde k zastropování jednotlivých investičních dotací ve II. pilíři, aby jednotlivé podniky nemohly získávat stovky milionů korun a tuto výhodu využívat v konkurenčním souboji,“ uvedl poslanec a bývalý ministr zemědělství Petr Bendl.

„Pro český venkov je výsledek jednání skvělou zprávou. Po osmi letech prosazování zájmů velkých koncernů se obrací pozornost i k malým a středním farmářům. Větší podpora jim umožní vyrábět levnější a zároveň kvalitnější potraviny, což zvýší zájem zákazníků o ně. Pomůžeme tak nejen farmářům na venkově, ale také přírodě omezením zbytečných dovozů ze zahraničí. Tohle je daleko lepší cesta, než povinné kvóty na potraviny, které prosazovala minulá vláda,“ dodala europoslankyně a předsedkyně Spolku pro obnovu venkova Veronika Vrecionová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu