ODS: Podporujeme vládu Petra Fialy a veškeré její kroky v boji proti drahotě a rostoucí inflaci

26.05.2022 15:02 | Tisková zpráva

Výkonná rada podporuje vládu Petra Fialy a veškeré její kroky v boji proti drahotě, růstu inflace, cen energií, pohonných hmot a dalších komodit, které negativně dopadají na české domácnosti i podnikatele.

ODS: Podporujeme vládu Petra Fialy a veškeré její kroky v boji proti drahotě a rostoucí inflaci
Foto: Jdeme do toho spolu
Popisek: SPOLU - koalice ODS, KDU-ČSL, TOP 09

Výkonná rada souhlasí se všemi cílenými opatřeními na pomoc rodinám s dětmi, seniorům, podnikatelům, firmám a dalším ohroženým skupinám obyvatel v otevřeném souboru „Deštník proti drahotě.“

Výkonná rada odmítá bezbřehý populismus Andreje Babiše, hnutí ANO a SPD. Ekonomická nezodpovědnost vlády Andreje Babiše vedla k raketovému růstu zadlužování státu a nastartovala proces dramatického zdražování. Bez realizovaných opatření nové vlády by byla současná situace českých rodin a všech vrstev společnosti mnohem horší.

Výkonná rada oceňuje pomoc obrovského množství českých občanů Ukrajině a lidem, kteří prchali před válečným konfliktem. VR ODS také oceňuje, že vláda s ohledem na předpoklad dlouhodobějších konfliktů na Ukrajině začala vytvářet podmínky pro efektivní zapojení uprchlíků do naší ekonomiky, aby si na životní náklady u nás mohli vydělat aktivní prací a nebyli odkázáni na dávky a podporu. Pomůže to jak důstojnému životu uprchlíků u nás, tak národní ekonomice.

Výkonná rada ODS podporuje snahu vlády Petra Fialy posilovat energetickou bezpečnost, zejména pak v krocích zbavení se závislosti na ruském plynu a ropě. VR ODS oceňuje práci na naplnění kapacity zásobníků plynu a zvýšení jistoty pro české občany a podnikatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…