ODS: Podvodné jednání nebudeme tolerovat, chceme mimořádné jednání zastupitelstva

24.05.2019 11:38

Zastupitelské kluby ODS a ANO nehodlají tolerovat podvodné jednání radních za hnutí Praha Sobě, TOP 09, STAN a Pirátů, a proto svolávají mimořádnou schůzi pražského zastupitelstva. Opozice chce od radních vysvětlení k důvodnému podezření z falšování zápisu z jednání pražské rady.

ODS: Podvodné jednání nebudeme tolerovat, chceme mimořádné jednání zastupitelstva
Foto: ODS
Popisek: ODS

Opoziční zastupitelé budou požadovat vysvětlení podezřelého jednání radních hlavního města Prahy. ODS a ANO kritizují zápis z jednání Rady hlavního města Prahy ze dne 29. dubna 2019, který se podle nich výrazně liší od skutečného průběhu jednání. Z audiozáznamu z jednání je jasné, že pro zrušení zakázky na rekonstrukci Libeňského mostu hlasovalo 7 radních a zdržela se jediná z nich – Hana Kordová Marvanová, která to chtěla mít výslovně uvedeno v zápise. V zápise se ale při čtení zmiňovaného usnesení dozvíme, že pro zrušení zakázky hlasovalo šest radních a zdrželi se dva.

„Celá situace vypadá, jako úmyslné falšování zápisu z úředního jednání. Na řádném zastupitelstvu jsme proto chtěli dát koalici Praha Sobě, TOP 09 a STAN a Piráti šanci celou věc vysvětlit. Koaliční zastupitelé však diskuzi odmítli, a proto jsme přistoupili ke svolání mimořádného zastupitelstva. Žádný zastupitel, který to myslí s Prahou a Pražany dobře, prostě nemůže tolerovat jednání, které naplňuje všechny znaky podvodného jednání. Obzvlášť v případě koalice, která se všude ohání slovem transparentnost,“ uvedla předsedkyně zastupitelského klubu ODS Alexandra Udženija.

„Zasedání Rady hlavního města Prahy začíná připomínat frašku. Zápis z jejího jednání neodpovídá zvukovému záznamu, hlasuje se tajně, což je bezprecedentní a svolává se mimořádné jednání rady bez pozvání předsedkyně kontrolního výboru. Kde je ona transparentnost, otevřenost a profesionální správa města?“ dodává předseda zastupitelů hnutí ANO Patrik Nacher.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…