ODS Praha západ: Stranu by měla vést Němcová, střední Čechy ekonom Skopeček

27.11.2013 5:43

Předsedkyní Občanské demokratické strany by měla být Miroslava Němcová. Ta by ve svém místopředsednickém týmu měla mít za prvního místopředsedu Petra Fialu, někdejšího ministra školství, dále Martina Kupku, starostu Líbeznic, a poslance Adolfa Beznosku. Petra Bendla by měl v čele Středočeské ODS vystřídat Jan Skopeček, ekonomický expert ODS a šéf sdružení strany na Berounsku. Na takových nominacích do vedení strany se shodli delegáti strany z Prahy západ.

ODS Praha západ: Stranu by měla vést Němcová, střední Čechy ekonom Skopeček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

„Občanskou demokratickou stranu by podle nás měl vést tým lidí, mezi nimiž jsou jak zkušené a uznávané osobnosti, tak nové tváře, které se těší důvěře voličů u sebe doma a je čas, aby jejich názory zněly i na celostátní úrovni. Přesně taková je i naše nominace na předsedkyni a místopředsedy,“ říká Michael Pánek, starosta Dobřichovic a předseda ODS na Praze západ.

Vedle vedení celostátní ODS Praha západ nominovala i do vedení regionu. Za předsedu středočeské ODS by chtěla Jana Skopečka a za místopředsedy Michaela Pánka, předsedu ODS na Praze západ, a Romana Jandíka, místopředsedu oblastního sdružení ODS Praha západ. Jako jedni z prvních v ODS delegáti také nominovali do voleb do Evropského parlamentu. Chtějí, aby ve volbách do Evropského parlamentu kandidoval Tomáš Vaněk, krajský zastupitel a dlouholetý člen ODS.

„Do evropských voleb půjde ODS jako jediná z velkých stran s jasným a srozumitelným názorem na evropskou integraci. Jasně říkáme, že euro rozhodně přijímat nechceme a občané si musí uvědomit, že s jeho přijetím by Česká republika byla povinna ihned zaplatit miliardy eur do záchranných fondů slabších zemí eurozóny. Jednoznačně také odmítáme nesmyslné regulace typu stanovování maximálního výkonu vysavačů. Všechny ostatní strany namísto toho nedokážou nebo nechtějí jasně říkat, za čím si chce Česká republika stát a slepě poslouchají rozhodnutí bruselské většiny,“ zdůrazňuje Roman Jandík, místopředseda ODS na Praze západ.

Praha západ je jednou z prvních oblastí, která své nominace vyhlásila. O vedení Středočeského regionu ODS se rozhodne 21. 12. v Mladé Boleslavi. Kongres, rozhodující o celostátním vedení strany, se bude konat 18. a 19. ledna v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice