ODS: Senát se aktivních a pracovitých lidí nezastal

16.03.2016 19:08

Občanští demokraté dnes vyzvali senátory, aby smetli ze stolu zákon o elektronické evidenci tržeb. Ti však zákon, který zlikviduje řadu drobných živnostníků, přesto podpořili.

ODS: Senát se aktivních a pracovitých lidí nezastal
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Přál jsem si, aby v horní komoře Parlamentu zvítězil zdravý rozum a Senát zákon o evidenci tržeb vrátil do Poslanecké sněmovny. Není možné akceptovat způsob, jakým tento zákon vznikal. Byl porušen zákon, což nelze tolerovat. Samotný princip EET je navíc škodlivý jak pro drobné podnikatele a živnostníky, tak v důsledku zatíží nás všechny – zákazníky i daňové poplatníky. Je absurdní, že předkladatel chce tímto zákonem narovnávat podnikatelské prostředí, přitom sám není schopen vyvrátit podezření, že jeho vlastní firmy účelově obcházely dotační pravidla, aby získaly dotace určené pro malé a střední firmy. Premiér musí začít situaci řešit. Jestliže Andrej Babiš problémy věrohodně nevysvětlí, budeme zvažovat hlasování o nedůvěře vlády,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

„Elektronická evidence tržeb poškodí všechny slušné a pracovité lidi. Znám spoustu starších lidí, kteří si přivydělávají třeba k důchodu, příjmy poctivě zdaňují, ale vůbec neumí zacházet s počítačem. Kvůli registračním pokladnám budou muset skončit. Velkému množství z nich se ani nevyplatí za nová zařízení zaplatit, protože si vydělají jen pár korun. Ať stát trestá podvodníky! Prostředků má na to dost už nyní, nemusí otravovat poctivé lidi. Je přitom evidentní, že registrační pokladny nic dobrého nepřinesou. Andrej Babiš se inspiruje v Chorvatsku, kde systém nezlepšil výběr daní, spousta živnostníků ale musela skončit. Překvapuje mě, že ani senátoři tyto argumenty nevzali v potaz a špatný zákon podpořili,“ říká senátorka Veronika Vrecionová.

„Moc Velkého bratra stále roste. Nebude dlouho trvat, a stát si bude zjišťovat, co konkrétně nakupujeme a zakazovat například nezdravé potraviny. Elektronická evidence tržeb dobře zapadá do mozaiky socialistických návrhů, které lidem berou svobodu. Připomínám, že citlivá data budou sbírána on-line. Stát přitom nebude schopen tyto snadno zneužitelné informace ochránit při nájezdu hackerů,“ říká senátor Jiří Oberfalzer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice