ODS: Senátoři schválili právo bránit sebe i život jiného člověka se zbraní

11.06.2020 17:28

Senátoři dnes schválili návrh ústavního zákona, kterým se mění Listina základních práv a svobod, který za skupinu senátorů napříč jednotlivými kluby v Senátu předložil Martin Červíček. Tento návrh umožňuje bránit svůj život nebo život jiného člověka i se zbraní za podmínek stanovených zákonem.

ODS: Senátoři schválili právo bránit sebe i život jiného člověka se zbraní
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Naším cílem je zavést do Listiny základních práv a svobod právo bránit svůj život i se zbraní. Právo na život patří mezi nejzákladnější, proto návrh považuje za možné, ale i správné povýšit toto právo ze zákonné úrovně na úroveň ústavní. Zároveň jsem přesvědčený, že vložením jedné věty do čl. 6 odst. 4 dochází k transparentnějšímu zmínění tohoto práva.

Nechceme oslabovat roli státu při zajišťování veřejného pořádku – tu plně respektujeme, návrh nemění ani žádné normy související s držením zbraní nebo manipulaci s nimi. Nemění se ani okolnosti vylučující protiprávnost, naopak je cílem zachovat stávající stav,“ sdělil předseda senátorského klubu ODS Martin Červíček.

Toto právo chceme zavést do ústavního pořádku ČR i kvůli zajištění ochrany České republiky před tím, abychom museli v budoucnu přijímat předpisy, které by mohly měnit legislativu či dokonce znemožnily realizaci práva pro držení zbraní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.